Στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στην Ιθάκη συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Οινουσσών και Ψαρών κ.κ. Γ. Δανιήλ και Κ. Βρατσάνος

Με δήλωσή του στο Facebook, ο κος Δανιήλ μας γνωστοποίησε τα παρακάτω:

“Στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών στην Ιθάκη είχαμε την ευκαιρία μέσα από μια πυκνή θεματολογία να θίξουμε γι’ άλλη μια φορά τις ιδιαιτερότητες και τις προκλήσεις ενός μίγματος εξειδικευμένης πολιτικής για τα νησιά μας. Πολιτική προστασία, νέες καινοτομίες και αναπτυξιακές δυνατότητες, ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική για όλους -μικρούς και μεγαλύτερους- ήταν τα μεγάλα ζητούμενα με αρκετά συμπεράσματα, αλλά και εκκρεμή ερωτήματα για την εφαρμογή τους. Βέβαιο είναι ότι ξεκινάμε μια δύσκολη περίοδο προετοιμασίας για να περάσουμε τα νησιά μας και τις κοινωνίες μας σε μια νέα εποχή. Ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική για μικρούς και μεγάλους, Gr-eco Islands, ΕΣΠΑ και ΟΧΕ, κλιματική αλλαγή είναι μεγάλα κεφάλαια για ένα αινιγματικό αύριο για τα νησιά μας. Μαζί με τον φίλο Δήμαρχο Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κων/νο Βρατσάνο, που εκπροσωπήσαμε το Βόρειο Αιγαίο, αλλά και με τους μαχητικούς, δημιουργικούς κι έμπειρους συναδέλφους Δημάρχους από Νότιο Αιγαίο και Ιόνιο (Λειψοί, Ίος, Πάτμος, Μήλος, Γαύδος, Κίμωλος, Χάλκη, Κάσος, Ιθάκη) , με τους οποίους είχαμε τη διήμερη πολύτιμη ευκαιρία να μοιραστούμε προβληματισμούς, γνώσεις κι εμπειρίες, ανασυνταχθήκαμε στον κοινό αγώνα για το μέλλον των νησιωτικών μας πατρίδων. Μεστή και χρήσιμη εμπειρία προστίθεται και προετοιμάζει το επόμενο βήμα μας για το τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ.”

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.