Στροφή ΕΡΥΘΑ και λοιπά επικίνδυνα σημεία – Αναζητούνται οι “υπεύθυνοι” σε περίπτωση δυστυχήματος

Από τον Απρίλιο είχαμε επισημάνει προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Χίου για την επικινδυνότητα που υπάρχει σε συγκεκριμένα σημεία στο οδικό δίκτυο Χίου – Καρφά – Μέγα Λιμνιώνα.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον Σύλλογό μας (γραπτώς με αίτηση) να τοποθετηθούν πλαστικά πασαλάκια, που θα εμποδίζουν την στάθμευση οχημάτων κατά μήκος των επικίνδυνων σημείων που δύναται να προκληθεί τροχαίο δυστύχημα.

Η απάντηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου Χίου ήταν ότι: “τοποθετούνται μόνο σε σημεία στα οποία εμποδίζεται συστηματικά η στροφή των μέσων μαζικής μεταφοράς”!

Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν να υπάρχει άμεσος κίνδυνος εμπλοκής ατυχήματος από τα ΙΧ, όπως γίνεται τώρα εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας και της στενότητας της οδού από στάθμευση αυτοκινήτων σε επικίνδυνα σημεία εμποδίζοντας ταυτόχρονα την ομαλή διέλευση, αλλά για τα οχήματα των μέσων μαζικής μεταφοράς, που είναι και μεγαλύτερα σε μέγεθος,  να μην υπάρχει!

Ούτε είναι αρμοδιότητά μας να αστυνομεύουμε αλλά και ούτε θέλουμε να καταγγέλλουμε τους επισκέπτες της περιοχής μας για παράνομο παρκάρισμα.

Για αυτό τον λόγο θα παρακαλούσαμε τους “αρμόδιους¨ να αντιληφθούν ότι υπάρχουν σημεία καρμανιόλες (κυριολεκτικά) και θα πρέπει προληπτικά να τοποθετήσουν εμπόδια αποτροπής στάθμευσης ώστε να αποσοβηθούν τα ατυχήματα.

Πρώτο – πρώτο σημείο είναι η στροφή του ξενοδοχείου “ΕΡΥΘΑ”  και δεύτερο η στροφή απέναντι από το πρώην κτίριο Γιαμμού προς το ξενοδοχείο Sea View.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΦΑ – ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ – ΜΕΓΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑ 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.