Στ. Κάρμαντζης|| Ζητά ξανά παράταση 1 έτους για τη διαδικασία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο

Με επιστολή του ξανά προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, κ. Γεώργιο Σταθάκη αλλά και στον πρόεδρο του Εθνικού Κτηματολογίου, κ. Βύρωνα Νάκο ο αντιπεριφερειάρχης Χίου, Στ. Κάρμαντζης, ζητά παράταση τουλάχιστον ενός έτους για την κατάθεση δηλώσεων στο Κτηματολόγιο, καθώς και ενίσχυση των υπηρεσιών του Εθνικού Κτηματολογίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επανέρχομαι με την παρούσα επιστολή στο αίτημα που είχαμε υποβάλλει από 24/1/2019 για χορήγηση παράτασης τουλάχιστον 1 έτους για την υποβολή δηλώσεων στην Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε.

Η έως σήμερα εμπειρία της διαδικασίας κτηματογράφησης στο νησί της Χίου έχει επιβεβαιώσει τα προηγούμενα επιχειρήματά μας και πιο συγκεκριμένα:

  • Οι ασφυκτικές χρονικές προθεσμίες ((3 μήνες για συμπολίτες μας στη Χίο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, 6 μήνες για συμπολίτες που ζουν στο εξωτερικό) δεν επιτρέπουν στην συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας να δηλώσουν έγκαιρα τα ακίνητά τους.
  • Σημαντικός αριθμός συμπολιτών ζει εκτός Χίου και απαιτείται η φυσική του παρουσία στο νησί για συγκέντρωση δικαιολογητικών, εκπόνηση τοπογραφικών κ.ά.
  • Η εξυπηρέτηση από τις υπηρεσίες της Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε., παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, είναι εξαιρετικά προβληματική με αποτέλεσμα πολύωρες αναμονές, ανεπίτρεπτες ουρές ταλαιπωρία των συμπολιτών μας.
  • Το συνολικό οικονομικό κόστος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης είναι δυσβάστακτο με αποτέλεσμα πολλοί συμπολίτες μας να αδυνατούν απολύτως να το καταβάλουν εντός των προθεσμιών με κίνδυνο για τις περιουσίες τους.

Με βάση τα παραπάνω, εκφράζοντας και το σύνολο της τοπικής κοινωνίας ζητώ παράταση τουλάχιστον ενός έτους και ουσιαστική ενίσχυση των υπηρεσιών της Εθνικό Κτηματολόγιο Α.Ε. για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας.

Είναι απαράδεκτο τα λάθη και τις διαχρονικές καθυστερήσεις με ευθύνη της Πολιτείας να τις πληρώσουν εν τέλει οι πολίτες της Χίου που κινδυνεύουν ακόμα και με απώλεια των ιδιοκτησιών τους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.