Στ. Κάρμαντζης: Ναι στην ανάπλαση του κέντρου της πόλης – Όχι στην μετατροπή της οδού Δημοκρατίας σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης

Πραγματοποιήθηκε Τεχνική Σύσκεψη παρουσία του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, κ. Γιάννη Ξενάκη, του Προϊσταμένου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, κ. Λευτέρη Παπαλάνη, καθώς και των μελετητών που εκπονούν τη μελέτη του έργου με θέμα την ανάπλαση του κήπου και του περιβάλλοντος αυτού χώρου.
Κλιμάκιο του γραφείου που συνέταξε τη μελέτη Δοξιάδη βρέθηκε στη Χίο με στόχο να εξεταστούν όλες οι παράμετροι της μελέτης σχετικά με τις αλλαγές στο κέντρο της πόλης της Χίου. Ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης, ανέφερε ότι η μελέτη ανάπλασης του κέντρου της πόλης θα συνεχιστεί, με αρκετές όμως τροποποιήσεις. Η παρούσα δημοτική αρχή διαφωνεί αρχικά στην μετατροπή της οδού Δημοκρατίας σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, καθώς και σε επιμέρους κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.
Ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης σε τηλεφωνική σύνδεση στην εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» του Κωνσταντίνου Κυδώνη ανέφερε αναλυτικά:
«Η προεκλογική δέσμευση μου για μονής κατεύθυνσης κυκλοφορία των οχημάτων παραμένει σταθερή. Αυτό απαλείφεται τελείως. Για όλα τα υπόλοιπα μπορούν να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, όπως για παράδειγμα ο Δημοτικός Κήπος, ο οποίος πρέπει να αναπλαστεί και να είναι ένα κόσμημα μέσα στην πόλη μας. Θέλουμε να γίνει ένα έργο ανάπλασης, στολίδι για το νησί, που όμως κυρίως θα εξυπηρετεί τον κόσμο. Στόχος των ενεργειών του Δήμου είναι να ξεπεραστούν κατά το δυνατόν οι διαφωνίες των μονίμων κατοίκων και των επαγγελματιών που επιχειρούν στην περιοχή, ούτως ώστε να επιλυθούν οι δικαστικές διενέξεις και να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, χωρίς να χαθεί η χρηματοδότηση και στο τέλος να είναι ευχαριστημένοι τόσο οι περίοικοι, όσο οι κάτοικοι της Χίου», δήλωσε ο Δήμαρχος.
Ο πρώην Δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, στην προσωπική του σελίδα στο Facebook έγραψε τα εξής:
«Πολύ καλά νέα! Ένα έργο σημαντικό όχι μόνο για την πόλη αλλά και για όλο το νησί της Χίου! Το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης είναι ένα μεγάλο στοίχημα που δεν πρέπει να χάσει η Χίος. Η πρόσφατη προσπάθεια νέας προόδου του έργου από τη Δημοτική Αρχή είναι μόνο καλά νέα!».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.