ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΡΙΖΑΡΕΙΟΥ

 

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου- πρ. Αντιδημάρχου Χίου
Όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να αναγνωρίζουν στον “έχοντα τα ηνία” το έργο που επιτελεί, ιδιαίτερα όταν έχει “ευήκοα ώτα” και ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα των πολιτών. Όχι μόνο γκρίνια, αλλά και αναγνώριση του έργου ! Αυτό επιβάλλει η αντικειμενική κριτική και οι αρχές της δίκαιης αντίληψης των δημοσίων πραγμάτων.
Τις τελευταίες ημέρες είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από τις δράσεις της δημοτικής Αρχής, αναφορικά με την υλοποίηση των αιτημάτων αυτών. Μάλιστα, θα έλεγα ότι, για κάποια από αυτά τα αιτήματα, φωνάζουμε επί χρόνια, αλλά η σημερινή δημοτική Αρχή άκουσε πραγματικά και έδωσε ουσιαστικές λύσεις.
Έχω γράψει δεκάδες φορές στον τοπικό Τύπο, τα τελευταία 15 χρόνια, για την ανάγκη κατασκευής πεζοδρομίου στην οδό Ριζαρείου, κυρίως στο νοτιοανατολικό τμήμα της, όπου και διέρχονται καθημερινά δεκάδες παιδιά – μαθητές των παρακείμενων σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ουδείς επί χρόνια ασχολήθηκε σοβαρά. 18 χρόνια πέρασαν πολλοί και διάφοροι <<αρμόδιοι>> αλλά κανένας δεν έβαλε το χέρι του “επί τον τύπον των ήλων” !
Κι όμως, σήμερα, μετά την δημόσια παρέμβαση μου, πριν 2-3 μήνες, βλέποντας ότι η 96 ΑΔΤΕ θα προβεί σε ανακατασκευή του τοιχίου στο γειτνιάζον με την εν λόγω οδό στρατόπεδο της, ζήτησα από τη δημοτική Αρχή να αδράξει την ευκαιρία και να κατασκευάσει το περιποθητο πεζοδρόμιο των 150-200 μέτρων, για να πηγαίνουν με ασφάλεια τα παιδιά μας κάθε πρωί στα σχολεία τους, αλλά και να διέρχονται οι πολίτες πεζή “ανθρώπινα”. Μέχρι σήμερα όλοι οι διερχόμενοι περπατούσαν στη μέση του πολυσύχναστου αυτού δρόμου, με όσους κινδύνους ενέσκηπταν.
Η δημοτική Αρχή, προς τιμήν της, αμέσως άκουσε την πρόταση και έσπευσε να την υλοποιήσει. Λίγες ημέρες μετά την δημόσια παρέμβαση μου επισκέφθηκαν το χώρο και ο Δήμαρχος, αλλά και οι Αντιδήμαρχοι (των Τεχνικών Υπηρεσιών και της καθημερινότητας πόλεως Χίου).
Μετά την συνεννόηση και την μικρή παραχώρηση γης εκ μέρους της 96 ΑΔΤΕ, ο Δήμος κατασκεύασε το νέο πεζοδρόμιο που -ήδη από προχθές- παραδόθηκε προς χρήση.
Ευχαριστώ και συνάμα συγχαίρω τον Δήμαρχο κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για την άμεση ανταπόκριση του στο (επί δεκαετίες ανικανοποίητο) αίτημα εκατοντάδων συμπολιτών μας, στην περιοχή.
Με την παρούσα ευκαιρία θέλω να τονίσω ότι, όσα αιτήματα πολιτών κατέγραψα, μετέφερα ή/και πρότεινα, μέσα από την εκφορά του δημόσιου λόγου μου, έχουν ήδη ικανοποιηθεί κατά 70% και πλέον.  Έτσι, θεωρώ τον εαυτό μου δικαιωμένο αλλά και τη δημοτική Αρχή δραστήρια και παραγωγική. Είναι προτέρημα, στην ενασχόληση με τα κοινά, να ακούς τη φωνή των συμπολιτών σου κι αν μη τι άλλο η δημοτική Αρχή ακούει και αφουγκράζεται τον παλμό τους.
Για όσους δρόμους ζήτησα ασφαλτόστρωση, έγινε στους περισσότερους. Σε δύσκολα σημεία, που ζητήθηκε περαιτέρω δημοτικός φωτισμός, έγινε. Διαπλατύνσεις οδών σε χωριά, που μεταφέρθηκαν ως αιτήματα πολιτών, έγιναν. Ακόμη και η πρόταση μου, για την ενίσχυση των τοπικών μουσικών σχημάτων-συγκροτημάτων, λήφθηκε υπόψιν και εντάχθηκαν στο όλο πρόγραμμα των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, που ήδη ανακοινώθηκε. Μικροπαρεμβάσεις σε πεζοδρόμια, παρτέρια, γωνιές της πόλης, πραγματοποιήθηκαν ομοίως. Και όλα αυτά δίχως να έχω κανέναν απολύτως θεσμικό ρόλο στο Δήμο αυτή τη στιγμή.
Είναι εύκολο, πολλοί να ζητούν συνεργασίες στα λόγια αλλά δύσκολο να το αποδείξουν με πράξεις στη συνέχεια. Όσα προανέφερα αποδεικνύουν ότι, η δημοτική Αρχή και ακούει και πράττει, γι’ αυτό είναι αξιόπιστη, ικανή προς συνεργασία.
Εν προκειμένω, μπράβο και καλή συνέχεια !

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.