ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ο.Τ.Α. Ν. ΧΙΟΥ – Χορήγησαν στους εργαζομένους στην Καθαριότητα μη κατάλληλα Μέσα Ατομικής Προστασίας

Σας γνωρίζουμε ότι στο Δ.Σ. του συλλόγου  μας, έφτασαν   καταγγελίες εργαζομένων της Δ/νσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για την μη καταλληλότητα των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) που τους χορηγήθηκαν. Από την έρευνα που κάναμε διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αστοχία στην μελέτη για την προμήθεια των ΜΑΠ. Συγκεκριμένα τα παντελόνια για τα πληρώματα των απορριμματοφόρων δεν διαθέτουν αντανακλαστικά στοιχεία. Οι  φωσφορίζουσες χρωματιστές λωρίδες,  είναι απαραίτητες, ώστε   να γίνονται αντιληπτοί και ορατοί οι εργαζόμενοι ,από τα αυτοκίνητα , τις ώρες που βρίσκονται στο δρόμο, ιδίως στο σκοτάδι.

 

Απαιτούμε , η Διεύθυνση Καθαριότητας να μεριμνήσει έστω και εκ των υστέρων να διορθώσει  την  κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με κάθε πρόσφορο τρόπο:(αγορά του αντανακλαστικού υλικού, το οποίο  μπορεί να ραφτεί στα παντελόνια που προμηθεύτηκε η υπηρεσία, ή να τοποθετηθεί με το σιδέρωμα κ.λ.π το δε  κόστος να καλυφθεί από τον Δήμο).

 

Απαιτούμε επίσης, όπως επανειλημμένα το έχουμε ζητήσει, να μην υπάρχει στο μέλλον καθυστέρηση στην προμήθεια και την διανομή των ΜΑΠ στους δικαιούχους εργαζόμενους.

 

Τέλος εφιστούμε την προσοχή στους υπεύθυνους να μεριμνούν ώστε η ποιότητα και η ποσότητα των ΜΑΠ να είναι τέτοια που να προστατεύει την ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

 

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΔΕ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΦΤΗΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

 

Η Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν.Γραμματέας

ΣΟΦΙΑ ΓΑΤΑΝΑ                                                       ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.