Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Χίου για το θάνατο του Χιώτη εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση

 

«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε τον Χιώτη εφοπλιστή Ιωάννη Αγγελικούση. Η απώλειά του είναι τεράστια όχι μόνο για το νησί μας, αλλά και για ολόκληρο τον εφοπλιστικό κόσμο και την παγκόσμια ναυτιλία. Ο εκλιπών αποτέλεσε λαμπρό  παράδειγμα Έλληνα, ο οποίος τίμησε με το έργο και τη δράση του τη θαλασσομάνα πατρίδα μας, υψώνοντας περήφανα τη γαλανόλευκη σημαία μας στα πλοία του στόλου του. Η υποδειγματική του προσωπικότητα τον κατέστησε ηγέτη στο χώρο του, χωρίς να ξεχνά το συνάνθρωπο και τη χώρα μας και προσφέροντας διακριτικά και αθόρυβα τις ευεργεσίες του.

Προσωπικά δε, η απώλειά του με αγγίζει επιπρόσθετα και ιδιαίτερα, καθότι πέραν της γνωριμίας που είχα τόσο με τον αείμνηστο πατέρα του, όσο και με τον ίδιο, μου υπενθυμίζει εκείνα τα πρώτα  χρόνια της πορείας μου, όταν με τα βαπόρια του ομίλου του, ως αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού γύρισα τον κόσμο δύο φορές, αποκομίζοντας ανεκτίμητες εμπειρίες ζωής.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του. Το καταγεγραμμένο έργο του θα παραμένει μεγάλη και ανεξίτηλη κληρονομιά και παρακαταθήκη για τον τόπο μας, αλλά και τις μελλοντικές γενεές ναυτικών.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.