ΣυμμαΧία Αξιών: Πως να σε αποχαιρετήσουμε Τάσο;

 

 

Πως να σε αποχαιρετήσουμε Τάσο; Πώς να πούμε αντίο σε έναν άνθρωπο, που μέχρι την τελευταία στιγμή, ήταν τόσο ενεργός, τόσο ζωντανός, τόσο ασυμβίβαστος και μαχητικός;

Η ΣυμμαΧία Αξιών και ο Κώστας Τριαντάφυλλος αποχαιρετούν τον Τάσο Ποδιά.

Δύσκολα μας βγαίνουν οι λέξεις…

Πόσο μεγάλο το κενό, που αφήνεις στα Καρδάμυλα αλλά και σε όλο το νησί μας, στην Αυτοδιοίκηση αλλά και στον Αθλητισμό, σε εμάς τους συνοδοιπόρους σου αλλά και σε όλους που σε γνώρισαν και συναναστράφηκαν μαζί σου; Πόσο πολύ μας πόνεσε το φευγιό σου, αλλά για μας ακόμη και αυτός ο τελευταίος σου αγώνας, υπήρξε νικηφόρος, αφού δεν σε γονάτισε, δεν σε λύγισε στιγμή, δίνοντας σε όλους μας την εντύπωση ότι και αυτήν την φορά θα ξεπεράσεις τον σκόπελο, αψηφώντας τις προβλέψεις. Για αυτό και μας μιλούσες στο τηλέφωνο, μέχρι πριν λίγες ημέρες, ακόμη και αν αυτό για σένα ήταν πολύ επώδυνο. Για αυτό και μείς ήμασταν βέβαιοι ότι θα επιστρέψεις και πάλι γρήγορα κοντά μας.

Τάσο, όλοι γνωρίζαμε ότι έδινες έναν άνισο αγώνα για την ζωή σου, με αξιοπρέπεια και γενναιότητα, έχοντας στο πλάι σου σταθερά την οικογένεια σου, χωρίς να συμβιβάζεσαι ούτε λεπτό με την ιδέα και την λογική του τέλους.

Δε γονάτισες ποτέ στα προβλήματα και έφυγες όρθιος, όπως πάλευες κάθε μέρα της ζωής σου.

Εμείς οι συνοδοιπόροι σου στα τελευταία τέσσερα χρόνια, ήμασταν πάντοτε υπερήφανοι να σε ακούμε στις τοποθετήσεις σου στο Δημοτικό Συμβούλιο και να σε συμβουλευόμαστε στις δυσκολίες, που αντιμετωπίζαμε, στο ταξίδι της αυτοδιοίκησης. Στην κάθε στροφή αυτής της πορείας ήσουν εκείνος, που μας συμβούλευες με νηφαλιότητα και σοβαρότητα. Εκείνος που γεφύρωνες διαφορές και διέθετες την αναγκαία ευθυκρισία για τις δύσκολες αποφάσεις.

Ήσουν για όλους και για όλες μας ένα φωτεινό παράδειγμα, που μας ενέπνεε στην καθημερινή ενασχόλησή μας με τα κοινά.

Στο νου σου ήταν πάντοτε τα αγαπημένα σου Καρδάμυλα και η Βόρεια Χίος, για τα οποία ανέπνεες και μέχρι την τελευταία στιγμή, πρότεινες και διεκδικούσες.

Η συνεισφορά σου στα κοινά, από την θέση του Δημάρχου Καρδαμύλων, του Προέδρου του Νηρέα Καρδαμύλων, του Νομαρχιακού Συμβούλου, του Δημοτικού Συμβούλου, του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, του Προέδρου της Τοπικής Επιτροπής Βόλεϊ, του Αντιπροέδρου της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, ήταν πάντοτε και ουσιαστική και αποτελεσματική.

Υπηρέτησες με αρχές και αξίες σε όλη σου την ζωή τον τόπο και τους ανθρώπους του, υπομένοντας, στωικά, τις αναποδιές, διαθέτοντας ο ίδιος το χάρισμα της επικοινωνίας και της παραγωγής ιδεών και προτάσεων.

Σήμερα φίλε Τάσο, σκύβουμε το κεφάλι, όχι μόνο από την οδύνη μας, αλλά κυρίως από σεβασμό για έναν άνθρωπο της προσφοράς, που τιμήθηκε από τους συμπολίτες του και τίμησε στο έπακρο την εμπιστοσύνη τους, που ενέπνευσε τους νεότερους, που αποτέλεσε για πολλούς στήριγμα στις δυσκολίες, γέφυρα στις διαφωνίες, φάρο σοβαρότητας και λογικής, ενώ υπήρξε πάντοτε γενναιόδωρος στην μετάδοση της εμπειρίας και της γνώσης, ανθρώπινος απέναντι στις αδυναμίες του καθενός, στοργικός στους νεότερους και αυστηρός στους παλαιότερους, ένας πυλώνας ευθυκρισίας, ανιδιοτέλειας και σταθερότητας.

Καλό ταξίδι και καλό παράδεισο Τάσο.

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια.

Την Παρασκευή 26/8/2022, στις 11:00 π.μ., θα αποχαιρετήσουμε τον Τάσο, στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού της Ράχης Καρδαμύλων.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.