Συμμετοχή της ΠΟΑμεΑΒΑ στη συγκέντρωση- διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ Χίου Παρασκευή 18/2/2022

 

Αγαπητοί συνάδελφοι

Tην Παρασκευή 18/02/2022 στις 9:30πμ, συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στο ΙΚΑ Χίου (συστεγάζεται ο ΕΦΚΑ) και καλούν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και άλλοι φορείς. Η κινητοποίηση γίνεται στα πλαίσια Πανελλαδικής στάσης εργασίας που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ και οι Ομοσπονδίες Υγείας για την ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και της στελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Στηρίζουμε το αίτημα για να μην γίνει καμιά περικοπή στο επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας των εργαζομένων στην υγεία και σε κανένα κλάδο. Η επίθεση στην υγεία, η υποστελέχωση, ειδικά στην Πρωτοβάθμια φροντίδα, συνοδεύεται και με την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Τα παραπάνω αφορούν άμεσα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές μας. Καλούμε τους φορείς μέλη μας να συμμετέχουν και να στηρίξουν με αποφάσεις τους τα αιτήματα, προσθέτοντας και αυτά που διαχρονικά απασχολούν τα μέλη μας, όπως:

1.Προσλήψεις γιατρών ειδικοτήτων: νευρολόγου, παιδοψυχιάτρου,  ογκολόγου, οδοντιάτρου – ορθοδοντικού, δερματολόγου, ρευματολόγου, φυσιάτρου κλπ.

2.Προσλήψεις με μόνιμο νοσηλευτικό και Ιατρικό προσωπικό, πλήρους απασχόλησης

3.Στελέχωση της μονάδας ημερήσιας φροντίδας για τις χημειοθεραπείες, μεταγγίσεις αίματος, θεραπεία ατόμων με ΣΚΠ

4.Στελέχωση του ΚΕΦΙΑΠ με φυσίατρο πλήρους απασχόλησης, ψυχολόγο, λογοθεραπευτή, 2ο εργοθεραπευτή, οδηγό για μεταφορά ΑΜΕΑ για θεραπείες, απελευθέρωση των χώρων του ΚΕΦΙΑΠ από άλλες δομές που καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο τμήμα και απόδοσή τους στο ΚΕΦΙΑΠ για σωστή ανάπτυξη και λειτουργία του, προς όφελος των εχόντων ανάγκη συμπολιτών μας

5 .Στελέχωση του ΕΚΑΒ με μόνιμο προσωπικό για να μην πεθαίνουμε στους δρόμους!!

Εκκένωση του αύλειου χώρου του ΚΕΦΙΑΠ από τα σταθμευμένα αυτοκίνητα των εργαζομένων στις δομές που φιλοξενούνται και απόδοσή του στα παιδιά για διάλειμμα και των οχημάτων μεταφοράς μαθητών και των εξυπηρετούμενων Α. με Α.

6.Κτηριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου για αξιοπρεπή νοσηλεία όλων των κατοίκων του νησιού

Για την υπεράσπιση των αιτημάτων μας σας καλούμε την Παρασκευή 18/02  και ώρα 9,30 πμ στο ΙΚΑ Χίου.

Η συμμετοχή του καθενός μας χωριστά και όλων μαζί αποτελεί μονόδρομο. Μόνο  με τη δύναμη της συλλογικής διεκδίκησης μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Για τα προβλήματά μας σε όλα τα νησιά, που μας αφορούν και ενώνουν όλους τους κατοίκους του νησιού μας Άτομα με και χωρίς Αναπηρία.

             Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      ΣΟΦΙΑ ΜΙΧΑΛΑ                                                     ΝΕΣΤΟΡΑΣ ΞΥΛΑΣ

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.