Συνάντηση Μηταράκη – Κουμουτσάκου με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό

Δίωρη συνάντηση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κουμουτσάκος.
Κατά τη συνάντηση, αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες για τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος. Τον ΣΥΡΙΖΑ εκπροσώπησαν οι πρώην υπουργοί Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτές, Δημήτρης Βίτσας και Γιάννης Μουζάλας, η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη, καθώς και οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νεκτάριος Σαντορινιός, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Γιάννης Μπουρνούς και Γιώργος Ψυχογιός.

Στη συνάντηση, που έγινε έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, συζητήθηκαν όλα τα φλέγοντα θέματα γύρω από τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού, όπως η αποσυμφόρηση των νησιών, οι επιστροφές, τα κλειστά κέντρα κράτησης, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και οι θέσεις της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ενόψει της εκκίνησης της διαπραγμάτευσης για την κοινή ευρωπαϊκή πολιτική μετανάστευσης.

Πριν από την έναρξη της συνάντησης, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε: «Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό για τη μεταναστευτική κρίση, που αφορά όλη τη χώρα, να υπάρχει μέγιστη δυνατή συνεννόηση των πολιτικών κομμάτων». Εξέφρασε τη χαρά του που στη συνάντηση συμμετείχαν και οι προκάτοχοί του, Δημήτρης Βίτσας και Γιάννης Μουζάλας, «οι οποίοι έχουν έντονη προσωπική εμπειρία από τη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.