Συνάντηση Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αλεξανδρούπολη και της συμμετοχή του στο 2ο  EAST MACEDONIA & THRACE FORUM”, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συναντήθηκε  στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης με τον  Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  Χριστόδουλο Τοψίδη, συνοδευόμενος από τον Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Λευτέρη Παπαϊωάννου.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε στο θέμα της ενδεχόμενης ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης των δυο Περιφερειών, στις ενέργειες που έχουν γίνει από πλευράς του για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα τονίζοντας ότι πέραν της ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος μια σύνδεση με την Αλεξανδρούπολη θα βοηθήσει και το εμπόριο το οποίο είναι ανεπτυγμένο με την Βόρειο Ελλάδα καθώς καθημερινά διακινούνται περί τα 50 φορτηγά με ζωοτροφές. Πέραν τούτου σημείωσε ο κ. Μουτζούρης η διασύνδεση με την Θράκη θα ανοίξει και την πόρτα στον μαθητικό τουρισμό με σχολεία να επισκέπτονται αμφότερα τις δυο Περιφέρειες.

Ο κ. Μουτζούρης επεσήμανε ότι σχετικά με τη συγκεκριμένη πρότασή του, βρήκε ευήκοα ώτα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις στην Μυτιλήνη  για το θέμα αυτό με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Παππά ο οποίος είναι ήδη ενημερωμένος και θετικός προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι δύο Περιφερειάρχες συμφώνησαν να επαναλάβουν τη συνάντηση τους τον προσεχή Μάιο, αλλά αυτή τη φορά στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνάντηση που θα αποσκοπεί και στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο Περιφερειών.

Παράλληλα οι  προσωπικές  ενέργειες του κ. Μουτζούρη για το θέμα της επιτόπιας βίζας των Τούρκων επισκεπτών και η θετική έκβαση τους, προς όφελος των νησιών του Βορείου Αιγαίου, έγιναν αντικείμενο σχολιασμού από τον κ. Τοψίδη ο οποίος σημείωσε ότι γίνεται μία προσπάθεια να ενταχθεί και η Σαμοθράκη στο καθεστώς της λεγόμενης «επιτόπιας βίζας» γεγονός που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της.

Η συνάντηση των δύο Περιφερειαρχών ολοκληρώθηκε σε κλίμα συναίνεσης και με την διαπίστωση ότι υπάρχει ευρύ πεδίο κοινών δράσεων και διεκδικήσεων, αλλά και κοινή αναπτυξιακή προοπτική μεταξύ των δύο Περιφερειών.

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου στην Αλεξανδρούπολη έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον των τοπικών ΜΜΕ  με τον κ. Μουτζούρη να έχει παραχωρήσει από χτες που βρίσκεται εκεί συνεντεύξεις στα περισσότερα ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον καλό φίλο και συνάδελφο Περιφερειάρχη συζητήσαμε το πλαίσιο συνεργασίας των δυο Περιφερειών και χαίρομαι ιδιαίτερα που βρήκαμε  ευήκοα ώτα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τον Μάιο θα υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο Περιφερειών. Χαίρομαι επίσης για το γεγονός ότι η προσπάθεια που κατέβαλα προσωπικά για την βίζα των Τούρκων επισκεπτών ώστε να εφαρμοστεί στα νησιά του Αιγαίου, έχει βρει μιμητές και σε άλλες Περιφέρειες με τον κ. Τοψίδη να θέτει θέμα αυτή να εφαρμοστεί και για την Σαμοθράκη. Στόχος είναι να συνδέσουμε τουριστικά και εμπορικά τις δυο Περιφέρειες ακόμα περισσότερο γιατί οι κάτοικοι των δυο αυτών περιοχών βιώνουν το ίδιο μεγάλο ζήτημα του μεταναστευτικού και αισθάνονται περισσότερο κοντά».

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δήλωσε:

«Μια διασύνδεση ακτοπλοϊκή από την Αλεξανδρούπολη θα ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα στα νησιά Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Ικαρία και γενικά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ακόμη καλύτερα αν υπάρχει και αεροπορική σύνδεση, αφού μπορεί να ενδυναμώσει το τουριστικό προϊόν. Επίσης έχουμε και πολλούς φοιτητές από τη δική μας Περιφέρεια που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και αντίστροφα. Επιπλέον εκτιμώ ότι θα ενδυναμωθούν και οι εμπορικές σχέσεις που υπήρχαν από το 1970.  Στόχος μας είναι να δημιουργούμε υποδομές και συνθήκες για να μπορέσουμε πραγματικά να αυξήσουμε τα οικονομικά μας μεγέθη. Η εξωστρέφεια ήταν από την αρχή στις δικές προτεραιότητες και στο πλαίσιο αυτό είναι και η σημερινή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Γίνεται μία προσπάθεια να ενταχθεί και η Σαμοθράκη στο καθεστώς της λεγόμενης «επιτόπιας βίζας» γεγονός που θα αυξήσει την επισκεψιμότητα της και για το συγκεκριμένο θέμα επίκεινται συναντήσεις στο άμεσο μέλλον».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.