Συνάντηση περιφερειακών συμβούλων για το μεταναστευτικό

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Π. Μπουγδάνου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22/11 συνάντηση-διαβούλευση των περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Χίου όλων των παρατάξεων σχετικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό πρόβλημα.

Η σύγκληση συνάντησης-διαβούλευσης για τρέχοντα θέματα της περ/κής ενότητας αποτελεί αρμοδιότητα του χωρικού αντιπεριφερειάρχη σύμφωνα με το νόμο (άρθρο160, παρ. ζ , Ν.3852/2010). Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από την εφαρμογή του Καλλικράτη το 2010, που ενεργοποιείται το συγκεκριμένο άρθρο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εκφράστηκε από το σύνολο των συμμετεχόντων ο έντονος προβληματισμός σχετικά με τις κυβερνητικές εξαγγελίες για δημιουργία νέας κλειστής δομής δυναμικότητας 5.000+ στη Χίο.

Τις σχετικές αποφάσεις σε επίπεδο Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου θα λάβει το Περιφερειακό Συμβούλιο που συνεδριάζει στη Χίο την προσεχή Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

ΝΌΜΟΣ 3852/2010

ΑΡΘΡΟ 160 Παράγραφος ζ

«Οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες δύνανται να συγκαλούν τους περιφερειακούς συμβούλους της οικείας περιφερειακής ενότητας και να διαβουλεύονται επί των θεμάτων που περιλαμβάνονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους σύμφωνα με την παράγραφο αυτή, καθώς και για κάθε άλλο θέμα που αφορά την οικεία περιφερειακή ενότητα.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.