Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου με τον Πατέρα Αντώνιο Πρελιά, Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου Διευχών Χίου (Μονής Μουνδών)

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24/9/21 μία ακόμα συνάντηση στο πλαίσιο σειράς συναντήσεων μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Παντελή Μπουγδάνου και του Πατέρα Αντώνιου Πρελιά, Προέδρου της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου Διευχών Χίου (Μονής Μουνδών).

Κατά την συνάντηση ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου εξέφρασε τη βούλησή του για τη χρηματοδότηση των σχετικών μελετών ύψους 80.000 €, που αφορούν την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου και τη συντήρηση του τοιχογραφικού διακόσμου της Μονής Μουνδών, στο πλαίσιο της προσπάθειας διατήρησης της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Μετά την ολοκλήρωση των μελετών θα ακολουθήσει η ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.