Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότη Μηταράκη με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τους προέδρους των τοπικών συνεταιρισμών

Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότη Μηταράκη με την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τους προέδρους των τοπικών συνεταιρισμών 

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τους προέδρους των τοπικών συνεταιρισμών. 

 

Ο κ. Μηταράκης παρουσίασε την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να μειώσει κατά 30% την φορολογία εισοδήματος για τους Μαστιχοπαραγωγούς εξισώνοντας τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς με την συμβολαιακή γεωργία. Υπενθυμίζεται ότι για τους κατ’ επάγγελμα αγρότες ισχύει η έκπτωση φόρου 50% για τα ίδια εισοδήματα. 

Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου έθεσε ζητήματα, όπως η στήριξη των νέων αγροτών, τα οποία και θα συζητηθούν σε συνάντηση που κανονίστηκε να πραγματοποιηθεί με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά. 

 

Επίσης, για το θέμα των πρόσφατων ζημιών στις καλλιέργειες, ο Υπουργός τόνισε ότι επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζο και ενημέρωσε πως ήδη βρίσκεται στη Χίο το κλιμάκιο του Οργανισμού. Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους εργάτες γης, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με το κτηματολόγιο. 

 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης δήλωσε: 

 

«Η μείωση κατά 30% και 50% της φορολογίας για τους μαστιχοπαραγωγούς στη Χίο αποτελεί ουσιαστική στήριξη για την ανάπτυξη του νησιού μας. Είναι δεύτερη μεγαλύτερη φορολογική παρέμβαση που κάνει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στη Χίο μετά τη μονιμοποίηση του μειωμένου ΦΠΑ. Είμαστε δίπλα στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και τους ευχαριστώ για την συνεργασία». 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.