Συνάντηση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν κ. Meerwais Nab.

Εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποίησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης με τον Υφυπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν κ. Meerwais Nab.

Η αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης αλλά και η παροχή κινήτρων τόσο για την μείωση των ροών όσο και για την ενίσχυση των εθελοντικών επιστροφών  ήταν τα βασικά θέματα της συζήτησης, τα οποία αφορούν την κοινή πορεία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Αφγανιστάν για θέματα μετανάστευσης (Joint Way Forward on migration issues, JWF)  και το νέο σύμφωνο για την Μετανάστευση και το Άσυλο.

Έμφαση δόθηκε στην στρατηγική επιλογή της Ελλάδας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενίσχυση των νόμιμων οδών μετανάστευσης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκε η υπογραφή διμερούς συμφωνίας για συνεργασία στο μεταναστευτικό.

Παρόντες στις συνομιλίες ήταν ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ασύλου κ. Μάρκος Καραβίας και ο Πρέσβης του Αφγανιστάν, Mirwais Samadi.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.