Συνάντηση των υποψηφίων της ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΙΛΑΝΗ με τους προβληματισμένους πολίτες των Καρδαμύλων

«Όταν υπάρχει επικοινωνία υπάρχουν και λύσεις.»

Μέλη του συνδυασμού  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  ΓΙΑ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ του ψηφοδελτίου της Χίου με την  Γιούλα Αργυρούδη , τον Πάρι Βελιανίτη την  Αργυρώ Τσεσμεντζή καθώς και τον εισηγητή της παράταξης για θέματα τουρισμού  Γιώργο Μισετζή,  συναντήθηκαν την Κυριακή το πρωί  με ομάδα πολιτών των Καρδαμύλων , σε μία ουσιαστική συζήτηση των  θεμάτων  που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων και την προοπτική επιβίωσης της ευρύτερης περιοχής.

Κυρίαρχο αίτημα, η άρση της υποβάθμισης των Καρδαμύλων  , μέσα από  θέματα που αφορούν, τις υποδομές, τα σχολεία, τα λιμενικά έργα, τον καθορισμό του αιγιαλού, τον τουρισμό και τον τρόπο που οι πλούσιοι τουριστικοί ποροι (περιπατητικές διαδρομές, κάστρο γριάς, φαράγγι Καμπιών παραλίες Ναγού, , Γιόσωνα,  οι ιαματικές πηγές, ο υγροβιότοπος το ανοιχτό θέατρο κ. α) μπορούν να γίνουν ελκυστικό τουριστικό προϊόν.

Στα σημαντικά προβλήματα υποδομών που είναι σε εκκρεμότητα, αναφέρθηκαν η ολοκληρωτική αποκατάσταση της εθνικής οδού Χίου Καρδαμύλων και η ασφάλεια των οδικών μετακινήσεων,  η αξιοποίηση των νερών των πηγών του Γιόσωνα, η τύχη του προφράγματος Σαραπειού και  η βελτίωση των δρομολογίων των ιδιωτικών ΚΤΕΛ.

Η στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του πολυιατρείου Καρδαμύλων και το ασθενοφόρου που διαθέτει με δικά του μέσα το χωριό κρίνονται ως άκρως σημαντικά, τόσο  για τη διατήρηση του πληθυσμού, όσο  και  για την υποστήριξη των τουριστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Προτάθηκε η  συμμετοχή των Καρδαμύλων  στο σχέδιο τουριστικής προβολής της Χίου  και συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους  τα Καρδάμυλα μπορούν να γίνουν ένας ελκυστικός τόπος,  τόσο για  διαμονή (εκπαιδευτικών και στρατιωτικών που εργάζονται εκεί), όσο και για τον τουρισμό καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει μια ουσιαστική και διεξοδική συζήτηση και όχι απλά παρουσίαση θέσεων και προεκλογικές εξαγγελίες,  που τείνουν να είναι ο κανόνας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.