Συνέντευξη άνευ ουσίας από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου

Πριν λίγες ημέρες εντοπίστηκε μέσω Νικολούλης ο εξαφανισθείς μέχρι σήμερα βουλευτής της Χίου, Νότης Μηταράκης. Εμφανίστηκε σε μια συνέντευξη, στην οποία επέλεξε τους στενούς φίλους του από την Χίο που κινούνται στο «χώρο της δημοσιογραφίας». Για άλλη μια φορά, όπως συνήθως, έδωσε υποσχέσεις στους Χιώτες -χτυπημένους από τα ΜΑΤ-, γεγονότα για τα οποία φέρει και τη μεγαλύτερη ευθύνη, δηλώνοντας υποκριτικά ότι εκείνες τις ημέρες ένιωθε άσχημα.
Ο κος Μηταράκης με περίσσεια σιγουριά έκανε δηλώσεις για ολοκλήρωση έργων και επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του νησιού, όπως για παράδειγμα Φράγμα Κόρης Γεφύρι, Φράγμα Κατράρη, νέο δικαστικό μέγαρο, ολοκλήρωση του έργου του αεροδρομίου και άλλα που σίγουρα όλοι τα γνωρίζετε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο νέος Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου δεν δίστασε να αναφέρει μάλιστα ότι στο νέο προεκλογικό του φυλλάδιο, πρώτα ο Θεός το 2023 δε θα περιλάβει όλα τα παραπάνω έργα, διότι ΟΛΑ θα έχουν ολοκληρωθεί.

Κύριε Μηταράκη ας μην κοροϊδευόμαστε! Ας μιλάμε με έργα. Μην μας εμφανίζεστε σαν τον πρωτοχρονιάτικο Άγιο Βασίλη με παχιά λόγια και παχιές υποσχέσεις. Στη συνέντευξή σας αναφερθήκατε στους Χιώτες πολίτες, ότι εκείνοι είναι αυτοί που φέρουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης που δεν έγινε το ΚΥΤ στο «17», λέγοντας ότι το ίδιο έκαναν και για το αεροδρόμιο και ότι οι Χιώτες φέρουν μεγάλη ευθύνη της καθυστέρησης του, και όχι οι πολιτικοί.

Αναφέρατε ακόμα ότι εδώ στη Χίο λαϊκίζουμε κ. Μηταράκη. Γνωρίζετε τι θα πει λαϊκισμός; Όποιος ζητάει το συμφέρον του τόπου του και το ορθό λαϊκίζει;

Τελικά θα μας απαντήσετε σε ποιον πήχη πολιτικό ανήκετε; Στους μικρούς ή στους μεγάλους;

Κύριε Μηταράκη ποιά θεωρείτε μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης; Αυτά τα οποία χρωστάνε και της Μιχαλούς; Αυτά τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στο Ν.3548/2007 διότι δεν τηρούν τις προϋποθέσεις να συμπεριληφθούν στη λίστα των νόμιμων εφημερίδων, λόγω χρεών που έχουν στο δημόσιο, στον ΕΦΚΑ και δεν δικαιούνται ενημερότητα; Αυτά που πετάνε στο δρόμο εργαζόμενους και πρέπει να πάνε δικαστικώς για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους; Ποια είναι τα μεγάλα μέσα, αυτά που στηρίζετε με ενέσεις για να επιβιώσουν; Αυτούς που έχουν καταπατήσει εκτάσεις δημόσιες και ιδιωτικές για να γίνουν οι Μπερλουσκόνι της Χίου; Αυτά θεωρείτε τελικά μεγάλα ΜΜΕ; Μπορούμε ακόμα να αναφερθούμε σε πολλά, να γεμίσουμε σελίδες, αλλά δεν χρειάζεται.
Άλλοι είναι οι λόγοι που αποκαλείτε μεγάλα, κάποια μέσα και προσβάλλετε κάποιες επιχειρήσεις. Είναι τα μέσα που δέχονται τους όρους των συνεντεύξεων που τους δίνετε. Όσον αφορά, το ποια είναι μεγάλα και μικρά μέσα, δεν είστε εσείς ο κατάλληλος που θα τα διαφημίσει. Είναι ο κόσμος που με τον τρόπο του, τα επιλέγει.

Δεν ξέρω αν είχατε το θάρρος ή αν αντέχατε να βλέπετε τι έγραφαν οι πολίτες της Χίου εναντίον των φίλων σας  στα κοινωνικά δίκτυα τις ημέρες των επεισοδίων. Ασφαλώς θα τα είδατε, διότι με δική σας εντολή, ήρθαν τα ΜΑΤ στη Χίο, να χτυπήσουν τους Χιώτες και να σπάσουν τις περιουσίες μας. Για άλλη μια φορά σας επισημαίνουμε ότι δεν είστε ικανός κριτής εσείς, ούτε διαφημιστική εταιρεία, για να προβάλλετε ποια είναι μικρά και ποια μεγάλα ΜΜΕ. Δεν θα δεχθούμε ούτε από εσάς, αλλά ούτε και από κανένα πολιτικό να προσβάλλει τις επιχειρήσεις μας, που 35 ολόκληρα χρόνια τίμια και με σκληρή δουλειά, χωρίς εκβιασμούς και πολιτικές πλάτες, διατηρούμε τις επιχειρήσεις μας υγιείς, πληρώνοντας φόρους, ασφαλιστικές εισφορές κτλ.

Εσείς, ασφαλώς, πού να τα γνωρίζετε αυτά κε Μηταράκη, αφού είσαστε επισκέπτης στη Χίο και τη γνωρίσατε τα τελευταία χρόνια που είσαστε βουλευτής. Κλείνοντας θα ήθελα να σας υπενθυμίσω να μην δίνετε υποσχέσεις στους Χιώτες, να μην υποτιμάτε την νοημοσύνη τους, γιατί στοιχηματίζω ότι κανένα έργο δεν θα ολοκληρωθεί, κανένα έργο δεν θα γίνει καινούριο στη Χίο και ξέρετε γιατί; Γιατί δεν  ζήσατε και δεν θα ζήσετε στη Χίο για να δείτε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Χιώτες, αλλά αντίθετα με το που λήξει η βουλευτική σας θητεία θα μας κουνήσετε το μαντήλι λέγοντας μας καληνύχτα και όνειρα Γλυκά.

 

Με εκτίμηση Κώστας Κυδώνης.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.