«Συναγερμός» στο Αιγαίο: Πλοίο με σημαία Τουρκίας προσάραξε στην Τήλο

 

Τουρκικό φορτηγό σκάφος προσάραξε σήμερα τα ξημερώματα σε βραχώδη περιοχή στο νησί της Τήλου, γεγονός που έγινε αμέσως αντιληπτό από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες και κίνησαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της “Ροδιακής”, ο  πλοίαρχος του σκάφους μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει ζητήσει συνδρομή και βοήθεια από τις ελληνικές αρχές.

Μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη “Ροδιακή”, η δήμαρχος του νησιού κ. Μαρία Καμμά, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, επισημαίνοντας οτι πριν από λίγο, δίπλα στο φορτηγό- πλοίο που έχει προσαράξει έσπευσε ένα ακόμη τουρκικό πλοίο, πιθανόν για να συνδράμει στις προσπάθειες της αποκόλλησης.

Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι αυτή την ώρα ποιό είναι το φορτίο που μεταφέρει το σκάφος ή αν έχει προκληθεί ρύπανση στη θάλασσια περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίές της “Ροδιακής” από την πρώτη στιγμή του συμβάντος, έχει ειδοποιηθεί το υπουργείο ναυτιλίας, το οποίο έδωσε εντολή στο κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, να συνδράμει με πλωτά σκάφη, στην περίπτωση που αυτό απαιτηθεί.

Πηγή: Ροδιακή, ertnews.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.