ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΧΙΟΥ

Την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, η πρώτη επίσημη συνάντηση Καθηγητών του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού (Τ.Ο.ΔΙ.Τ.) με τα μέλη του Δ.Σ. του Φορέα Τουρισμού Χίου. Βασικούς στόχους της συνάντησης αποτέλεσαν η αμοιβαία επωφελής συνεργασία, η σύνδεση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης – έρευνας με το σύγχρονο επιχειρείν και η υποστήριξη της προσπάθειας τοπικής τουριστικής ανάπτυξης.

Η συζήτηση που ακολούθησε κινήθηκε στους παρακάτω άξονες:

  • Στη δημιουργία των προϋποθέσεων βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης, μέσα από

συνεργατικά σχήματα τοπικής, εθνικής, διεθνούς εμβέλειας (clustering),

  • Στην εξεύρεση κοινών τόπων ερευνητικής συνεργασίας,
  • Στον εντοπισμό και την υιοθέτηση καλών πρακτικών τουριστικής ανάπτυξης,
  • Στην ανάπτυξη δράσεων εθελοντισμού με επωφελή αποτελέσματα για όλους τους εμπλεκόμενους,
  • Στη συνεργασία για την ανάπτυξη δράσεων προβολής του νησιού και την αποτελεσματική και στοχευμένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο ανάπτυξης δράσεων εξωστρέφειας του Τμήματος Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού και αποσκοπεί αφενός στη διασύνδεση με την τοπική κοινωνία και αφετέρου στην επωφελή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη μεταξύ της Πανεπιστημιακής Κοινότητας και των Φορέων και Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε τοπικό επίπεδο. Σε επισφράγιση των προαναφερθέντων, η συνάντηση κατέληξε σε μια από κοινού συμφωνία για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών, αναγνωρίζοντας το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου Στρατηγικό Εταίρο στις δράσεις του Φορέα Τουρισμού Χίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.