ΣΥΡΙΑ. Τα εφιαλτικά Χριστούγεννα των Χριστιανών της Συρίας.

 

Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

Συρία και ο εμφύλιος πόλεμος δεν λέει να τελειώσει. Η χώρα έχει μετατραπεί σε απέραντο νεκροταφείο ζωντανών-νεκρών δηλαδή των πολιτών της –όσων έχουν απομείνει εκεί.

Τζιχαντιστές με επιθέσεις αυτοκτονίας, Κούρδοι, Σύριοι, και … Ρώσοι, Τούρκοι , Αμερικάνοι, διεθνής Συνασπισμός που έκανε αεροπορικές επιθέσεις  κλπ, κλπ βορβαδισμοί, πτώματα, πρόσφυγες, φτώχεια, ζωή σαν κόλαση για τον άμαχο αθώο πληθυσμό εδώ και χρόνια.

Πάμε στο Βόρειο άκρο της χώρας για τα φετινά ‘πληγωμένα’ Χριστούγεννα των Χριστιανών της Συρίας και στην πόλη Αλ-Χασάκα.

Αλ-Χασάκα

Το Al-Hasakah επίσης γνωστό ως Al-Hasakeh, Al-Hasaka ή απλά Hasakah, είναι η πρωτεύουσα του Κυβερνείου Al-Hasakah, στη βορειοανατολική γωνία της Συρίας, κοντά στο πέρασμα με την Τουρκία. Με πληθυσμό 188.160 κατοίκους το 2004, το Al-Hasakah συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα μεγαλύτερων πόλεων της Συρίας και των μεγαλύτερων στην επαρχία.  (Wikipedia).

Μόλις έγινε γνωστό ότι Ρωσικά UAV βομβάρδισαν θέσεις τουρκόφιλων λαθρέμπορων στη Συρία κι ότι η Τουρκία μετά την ‘επιτυχή’ έκβαση του πολέμου στο Αζερμπαϊστάν στρέφει και πάλι την προσοχή της στην Συρία…

Κι ενώ και η Συρία επλήγη από τον covid-19 όπως όλες σχεδόν οι χώρες του πλανήτη δυστυχώς δεν είναι το μόνο της πρόβλημα εφόσον  τα προβλήματα που ταλανίζουν τους κατοίκους της είναι πολύ περισσσότερα από άλλα Κράτη…

Αλ-Χασάκα, μία πόλη στο Βορρά της Συρίας, με Χριστιανούς κατοίκους, πόλη που πιθανόν να γνωρίζουν ελάχιστοι. Όμως εκεί ζουν άμαχοι πολίτες που υποφέρουν…

Ακόμη έναν λόγο θλίψης δημιούργησε στους Χριστιανούς Σύριους η ανατίναξη της εκκλησίας των Ορθοδόξων ,Ναού Χριστιανικού, μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς που τον ανατίναξε το Ισλαμικό Κράτος.

Στάχτες και αίμα, θλίψη και πόνος για την απόλυτη ερημιά των πολιτών εμπρός στα πολιτικά παιχνίδια των υπερδυνάμεων….

Καλά Χριστούγεννα στην πληγωμένη Χριστιανική κοινότητα της Συρίας.

Φωτό: σελίδα Αρμένιοι και Φίλοι των Αρμενίων.( φωτό1: Σύρια μαχήτρια στον βομβαρδισμένο Ναό).

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.