ΣΥΡΙΖΑ Χίου| Επιτακτική ανάγκη για Συνταγματική αναθεώρηση

Μετά την 10ετή οικονομική κρίση στην χώρα μας  η ανάγκη για Συνταγματική αναθεώρηση είναι πιο επιτακτική από ποτέ και οι συνθήκες  είναι χρονικά ώριμες για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνταγματική αναθεώρηση περιλαμβάνει αλλαγές με μεταρρυθμίσεις  σε προοδευτική κατεύθυνση που έχει ανάγκη η χώρα μας.

Στη διάρκεια των μνημονίων της προηγούμενης περιόδου είδαμε υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και λόγω του μνημονίου και λόγω της επέλασης ενός βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού με κυβερνήσεις που προσπάθησαν να αλλάξουν την τεχνολογία του δημοκρατικού συστήματος. Είχαμε για παράδειγμα πρωθυπουργούς που ήταν τεχνοκράτες. Συγχρόνως τα θέματα της ευθύνης των υπουργών, της ασυλίας των βουλευτών, του τρόπου δηλαδή με τον οποίο το πολιτικό σύστημα είχε δημιουργήσει μια σειρά από ασυλίες και εγγυήσεις,δημιούργησαν  παρατεταμένες  δυσλειτουργίες.

Είναι απαραίτητο να τεθούν επί τάπητος τα διαφορετικά σχέδια για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα για το τι σημαίνει Σύνταγμα, κράτος και κοινωνία του 21ου αιώνα,δημοκρατία και όχι αριστοκρατία, τι άποψη έχουν τα κόμματα για την προστασία των  δημόσιων αγαθών,για τα κοινωνικά δικαιώματα,για την  θεσμοθέτηση της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας και την λογοδοσία μόνο στον λαό.

Είναι η εποχή που όλοι οφείλουν να πάρουν θέση.

Η ΝΔ  που βρέθηκε σε αμήχανη θέση και στη συνεχεία αναγκάστηκε να υποχωρήσει, δεν μπορεί να κρύψει τον φόβο της για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά για την αλλαγή  στον νόμο περί ευθύνης Υπουργών.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.