ΣΥΡΙΖΑ Χίου| Να αγνοήσουμε και να απομονώσουμε τους ελλιπώς πληροφορημένους γονείς που δεν επιθυμούν την λειτουργία των ΔΥΕΠ στην Χίο

Το δικαίωμα όλων των παιδιών- χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς -στην εκπαίδευση,  είναι αυτονόητο και η θεσμοθέτηση καθολικής εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά, συνιστά βασική πρόνοια κάθε σύγχρονης Πολιτείας .

Σε αυτό το πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η λειτουργία των ΔΥΕΠ στην Χίο όπως έχει ήδη ξεκινήσει σε  όλη την χώρα.

Το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση είναι δεδομένο και αναφαίρετο και  συγχρόνως επιτακτικό σύμφωνα με τις δεδομένες συνθήκες διαβίωσης και της ταλαιπωρίας που έχουν υποστεί για να φθάσουν στην Χίο.

Χαιρετίζουμε την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις θετικές δηλώσεις και ανακοινώσεις και από την άλλη αναρωτιόμαστε δημόσια  για το ρατσιστικό και ξενοφοβικό μίσος ακραίων που υποκινούν συμπολίτες μας σε εξώδικα και συλλογή  υπογραφών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Χίου πιστεύουμε ότι αυτούς τους ελάχιστους που εκμεταλλεύονται  την αμφιβολία και τα ερωτηματικά  παραπληροφορημένων ή ελλιπώς πληροφορημένων γονέων  οφείλουμε να τους αγνοήσουμε  και να τους απομονώσουμε και όλοι εμείς να αγκαλιάσουμε τα προσφυγόπουλα και να τα υποδεχτούμε όπως τους αξίζει την πρώτη μέρα στο σχολείο τους.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.