ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Νο 40/01-07-2021) Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

 

 

ΣΧΟΛΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ (Νο 40/01-07-2021)

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου

 

*Όταν ξεκίνησα την αρθρογραφία μου στον τοπικό Τύπο, σε ηλικία 16 ετών (μαθητής ών της Α΄Λυκείου), το μόνο που με ενδιέφερε ήταν να καταδείξω την αλήθεια και όσα θεωρούσα ότι είναι σωστά, σύμφωνα με τις αρχές και αντιλήψεις μου, τις οποίες ουδέποτε πρόδωσα. Τότε, μεσουρανούσε συγκεκριμένη πολιτική παράταξη, όμως εγώ θεωρούσα ότι είχε διαβρωθεί και έφθινε, οδηγώντας σε ατραπούς επικίνδυνες τον λαό και την νεολαία, κάτι που επαληθεύθηκε τις επόμενες δεκαετίες.

Πέρασαν έκτοτε 27 χρόνια. Δημοσίευσα περί τα 3000 κείμενα και άρθρα στον τοπικό –και όχι μόνο– Τύπο. Θα μπορούσα να έχω επιτύχει (σε προσωπικό επίπεδο) πολύ περισσότερα από όσα επεδίωξα, εάν ήμουν αρεστός στους εκάστοτε, ωσάν τα ερπετά που γλύφουν, αναρριχώνται ή και ξεγλιστρούν κατά τις περιστάσεις. Όμως, όχι, ποτέ δεν δέχθηκα να πουλήσω τις αντιλήψεις μου για μια εφήμερη δόξα ή απολαβή. Υπάρχουν στη ζωή αισθήματα και πεποιθήσεις που είναι ισχυρές και ξεπερνούν το ανθρώπινο θέλγητρο, αρκεί να έχεις πίστη και θέληση να παραμείνεις πιστός σε αυτές.

Πάντοτε, είτε κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε η ΝΔ στηλίτευα τα κακώς κείμενα και ανεδείκνυα τα θετικά στοιχεία. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία και ο πλουραλισμός. Μόνο έτσι φτιάχνει η κοινωνία. Όχι με στείρα άρνηση σε όλα, αλλά ούτε με πλήρη αποδοχή σε «έργα χειρών ανθρώπων»…! Σήμερα, λοιπόν, θεωρώ ότι, η φυσική-πολιτική ηγεσία της ΝΔ έχει ξεπεράσει κάθε όριο υποκρισίας (τείνοντας να ξεπεράσει ακόμη και τον αριστερό…δεξιόστροφο ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου 2015-2019) και έχει απεμπολήσει κάθε είδος ηθικής πολιτικής συνέχειας από τις προηγούμενες δεκαετίες, όταν εξέφραζε συγκεκριμένο χώρο πολιτών, που σήμερα θεωρούν εαυτούς εκτός της παράταξης, ως μη εκφράζουσα τις πάλαι ποτέ αντιλήψεις τους.

Η σημερινή ΝΔ είναι για κλάματα … Και ιδού ορισμένα από όσα “έκτροπα” γίνονται:

 

*Έλεγαν για το «Μακεδονικό» προεκλογικά ότι δεν θα δεχθούν τη Συμφωνία των Πρεσπών και “γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους” όλους τους Μακεδόνες (που τους ψήφισαν το 2019), αποδέχθηκαν τα πάντα.

 

*Παρά το γεγονός ότι, στα νησιά έχουν μειωθεί ραγδαία οι εισροές μεταναστών (και εδώ πρέπει να πούμε μπράβο στη σημερινή κυβέρνηση), εν τούτοις επιδιώκουν την κατασκευή υπέρμεγεθών δομών φιλοξενίας, αλλάζοντας άρδην τις τοποθετήσεις που είχαν επί ΣΥΡΙΖΑ όταν οι ίδιοι ήσαν στην αντιπολίτευση. Δηλαδή “κωλοτούμπα” 180 μοιρών !!!

 

*Άνοιξαν μέτωπο με την Ελλαδική Εκκλησία, όταν εισήλθαν σε ζητήματα Δόγματος και πίστεως, αμφισβητώντας (κυρίως την περίοδο του κορονοιού) αιώνιες αλήθειες και θέσφατα της Ορθοδοξίας περί την Θεία Κοινωνία και τα Μυστήρια της Εκκλησίας. Η συντριπτική πλειοψηφία του πιστού λαού είναι βαθιά πληγωμένη ψυχικά και αναμένει να εκφραστεί επί τούτου όταν έλθει η ώρα στην κάλπη ! Θα φάνε “μαύρο” από τους πιστούς !

 

Όμως, ας δούμε και ορισμένα ειδικότερα ζητήματα, που συνέβησαν το τελευταίο τρίμηνο και που πολλοί είδαν αλλά λίγοι αντιλήφθηκαν επισταμένως:

 

*Η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κα Σακελλαροπούλου μίλησε για υπογεννητικότητα στη χώρα μας και την ένταξη μεταναστών σ΄ αυτή προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό … !!! Μα, όταν λέει αυτά η πρώτη πολίτης της χώρας, τι περιμένετε να πει ο κόσμος; «Εικόνα σου είμαι, κόσμε και μου μοιάζεις» … ! Είναι η ίδια η οποία μιλά διαρκώς για δικαιώματα των “διαφορετικών” (λες και τους πείραξε κανείς και πρέπει διαρκώς να τους προβάλλουν ή λες και είναι πρότυπα προς μίμηση…). Για το γεγονός ότι, περίπου 350.000 έμβρυα σφαγιάζονται ετησίως στην Ελλάδα και στερούνται το φώς της ζωής τόσες εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα, ουδένα λόγο άρθρωσε η κα Πρόεδρος !  Για το γεγονός ότι, κάθε γυναίκα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ουδείς ομίλησε, μην τυχόν και χαρακτηριστεί οπισθοδρομικός. Δηλαδή, όποιος υποστηρίζει το ανυπεράσπιστο έμβρυο που φονεύει η ίδια η μάνα του, κινδυνεύει να χαρακτηριστεί… “διαφορετικός”, σαν κι αυτόν που οι –κατά τα άλλα λαλίστατοι– υποκριτές υποστηρικτές των “διαφορετικών” καταδικάζουν έμπρακτα με τον τρόπο αυτό αντιμετώπισης τους υπόλοιπους… !!! Ξέρετε τι μου θύμισαν όλα αυτά; Τα λόγια του Χριστού, για τους ειδωλολάτρες διώκτες των Χριστιανών, στο Ευαγγέλιο: «έρχεται ώρα που καθένας που θα σας σκοτώνει, θα νομίζει ότι προσφέρει υπηρεσία στον Θεό» (Ιωάνν. ΙΣΤ΄, 2) !!! Πόσο διαχρονικός και επίκαιρος λόγος, ας τον ακούσουν οι πολιτικοί και οι υψηλά ιστάμενοι της χώρας !

 

*Επισκεπτόμενος την Αστυπάλαια, στα Δωδεκάνησα, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, πριν από περίπου ένα μήνα, ανακοίνωσε ότι, το νησί αυτό χαρακτηρίζεται “έξυπνο και πράσινο”, λόγω των δομών εξοικονόμησης ενέργειας που δημιουργήθηκαν εκεί και ειδικότερα  θα κερδίσει ηλεκτρική ενέργεια και θα διατεθούν αυτοκίνητα, μηχανάκια και ποδήλατα που θα λειτουργούν με ηλεκτρισμό (και όχι καύσιμα). Αυτό, βέβαια, ήταν το “κερασάκι στην τούρτα” διότι “τη φάκα” που είχε μέσα λίγοι την εντόπισαν ! Ξέχασε να πει ο Κυριάκος ότι : α) στο νησί θα εγκατασταθούν εκατοντάδες ανεμογεννήτριες, με τις όποιες φυσικές και περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις για ένα τέτοιο νησί, πέραν των αισθητικών, που θα το καταστήσουν όχι “πράσινο” αλλά “μεταλλικό” !  & β) ότι όλα αυτά διατίθενται –εν είδει ξεπουλήματος– στη Γερμανική Volkswagen, αφού θα της διατεθούν εκατοντάδες στρέμματα γης και αέρα στο νησί και τα οικονομικά συμφέροντα της θα αυξηθούν σε μέγιστο βαθμό. Ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός μας (και ο αείμνηστος πατέρας του) ανέκαθεν είχαν φιλογερμανικές τάσεις και τούτο έχει κατ΄ επανάληψη διαφανεί στο διάβα του χρόνου ! Να λέγεται, λοιπόν, όλη η αλήθεια, διότι η προβολή της μισής ισοδυναμεί με ψέμα !

 

*Έχω γράψει πολλές φορές και το ξαναγράφω ότι, η παιδεία συνάδει με την καλλιέργεια του ήθους και τη διάπλαση του χαρακτήρα στα παιδιά. Οι στείρες, αποστεωμένες, γνώσεις δεν δημιουργούν ανθρώπους σκεπτόμενους και καλλιεργημένους (ψυχικά και πνευματικά), αλλά άτομα-μέλη μιας μαζικής κοινωνίας που φέρεται και άγεται από τους εκάστοτε κυβερνόντες και τις περιστάσεις των εποχών. Έτσι, σε πολλά από τα βιβλία του σχολείου (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) εάν διαβάσει κανείς τι ανοησίες και ΒΛΑΚΕΙΕΣ γράφουν, για να διδαχθούν και μάθουν τα παιδιά, θα ΦΡΙΞΕΤΕ ! Ειδικά στο μάθημα των Θρησκευτικών και της Ιστορίας ! Ευτυχώς, οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί, αντιλαμβανόμενοι το ολίσθημα, δεν διδάσκουν συγκεκριμένα ολόκληρα κεφάλαια από τα βιβλία αυτά κι έτσι τα παιδιά γλιτώνουν από την αποστήθιση των φαιδρών φληναφημάτων ! Όμως, υπάρχουν και πολλά άλλα κεφάλαια που διδάσκουν τη μια πλευρά των πραγμάτων, όπως για παράδειγμα το βιβλίο των Νέων Ελληνικών της Γ΄ Λυκείου, όπου ο Κεμάλ Ατατούρκ αναγράφεται ως μεγάλος και καλός ηγέτης για την Τουρκία, όμως ούτε λέξη δεν αναφέρει το βιβλίο για τις σφαγές των Ελλήνων: Μικρασιατών και Ποντίων, των Αρμενίων, κλπ. Δηλαδή, για τις γενοκτονίες και τα εγκλήματα που διέπραξε κατά της πατρίδας και της φυλής μας “τουμπεκί” !!! “Ωραία” ιστορία … διδάσκουν στα παιδιά μας !

 

*Στη χώρα μας είναι φαίνεται “γραφτό” τίποτε να μην λειτουργεί σωστά και να επικρατεί ένα αλαλούμ στη δημόσια διοίκηση. Η δε Ελλάδα είναι η μόνη χώρα ανά την υφήλιο που: α) έχει τόση πολυνομία, β) αλλάζει η νομοθεσία για τα ίδια ζητήματα τόσο συχνά, γ) κάθε νέος νόμος αλλάζει τον προηγούμενο (μερικώς ή ολικώς), εμπλέκοντάς τον με άλλον (ή άλλους) & δ) υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία να εισέρχονται σε νομοσχέδια αρμοδιότητας άλλων Υπουργείων παράγραφοι που αλλάζουν Νόμους διαφορετικών αρμοδιοτήτων (Υπουργείων), με αποτέλεσμα να “χάνεις το μπούσουλα”. Έτσι, πρόσφατα (τον προηγούμενο Απρίλιο), ψηφίστηκε Νόμος περί μονιμοποίησης υπαλλήλων αορίστου χρόνου συγκεκριμένου κλάδου, ο οποίος ανέφερε ότι, εντός δύο μηνών η όλη διαδικασία έπρεπε να έχει περατωθεί. Αμ δε ! Μόνο που στον ίδιο Νόμο ξέχασαν να γράψουν: α) ποιος θα τους κρίνει προς μονιμοποίηση, αφού τα Συμβούλια που ανέγραψαν δεν έχουν οι ίδιοι ακόμη φροντίσει να συγκροτηθούν (!!!), β) σε ποιο ασφαλιστικό φορέα θα υπάγονται (αφού αλλάζουν εργασιακό καθεστώς) & γ) στο δίμηνο που όρισαν να κριθούν από τα συγκεκριμένα υπηρεσιακά συμβούλια αυτά δεν συνεδριάζουν λόγω θερινών διακοπών (με άλλο Νόμο) !!! Μα, καλά, τόσοι σύμβουλοι, παρασύμβουλοι, εισηγητές στα Υπουργεία, κανένας δεν είδε αυτά τα απλά πράγματα πώς θα επιλυθούν έγκαιρα; Γιατί πάντοτε να είμαστε Επιμηθείς και όχι Προμηθείς; Εάν πάει μπροστά ποτέ αυτός ο τόπος εμένα να με χ….ται !!!

 

*Κάποτε (το 1982) κατηγορούσαν το ΠΑΣΟΚ ότι εισήγαγε τον «πολιτικό γάμο» στη ζωή των Ελλήνων. Και δικαίως, τότε, οι πιστοί χριστιανοί διαμαρτύρονταν διότι πρόκειται για μια πράξη μη συνάδουσα με τη χριστιανική βιοτή, αφού η Εκκλησία μας ευλογεί τον Γάμο στον Ναό, ως «Μυστήριο μέγα, εις Χριστόν και εις την Εκκλησίαν» κατά τον Απόστολο Παύλο.  Όμως, οι ίδιοι αστοχριστιανοί της δεξιάς, “κατάπιαν τη γλώσσα τους” πολύ αργότερα (επί Κώστα Καραμανλή) όταν η ΝΔ καθιέρωσε το «σύμφωνο συμβίωσης» (ούτε καν “γάμο”) στον συμβολαιογράφο, όπως και σήμερα (επί νεότερου Μητσοτάκη) όπου καθιερώθηκε να “νυμφεύονται ή/και νομίμως συμβιώνουν” ομόφυλα ζευγάρια (σας λέει τίποτε το «βδέλυγμα της ερημώσεως» ή τα «Σόδομα και Γόμορρα» της Αγίας Γραφής;) ! Κατά τα άλλα η ΝΔ σέβεται την Εκκλησία ! Δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει, εμείς δεν κατηγορούμε κανέναν, απεναντίας σεβόμαστε τα πρόσωπα και τις επιλογές τους. Δεν ανεχόμαστε, όμως, να μας παρουσιάζονται και ως ευλαβείς ή άνθρωποι της πίστεως αυτοί που την καταπατούν και εμμένουν στην παραμονή τους σε ένα πολιτικό χώρο που έχει πάψει να εκφράζει τους ανθρώπους που αγαπούν την Εκκλησία και που είναι, πλέον, ευδιάκριτο τοις πάσι !

 

*Για να μην πούμε και το άλλο ανήκουστο, που έγινε κι αυτό επί της σημερινής “Μητσοτακικής” ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε τα Άρθρα εκείνα του Ποινικού Κώδικα, που αφορούσαν την βλασφημία των θείων και την περιύβριση νεκρού. Όταν εξελέγη κυβέρνηση η ΝΔ (το 2019) ο αρμόδιος Υπουργός ζήτησε την επαναφορά των Άρθρων και –όπως πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ της περιόδου εκείνης– με παρέμβαση του Πρωθυπουργού δεν έγινε δεκτή η προσθήκη των Άρθρων αυτών !!! Δηλαδή, ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει πρόβλημα όταν υβρίζεται ο Θεός, η Παναγία, οι Άγιοι, κλπ.; Διαβάσαμε ότι, η «Ένωση Αθέων Ελλάδος» ζήτησε να μην επανέλθουν τα Άρθρα αυτά και ο “ευσεβής” Κυριάκος έκαμε δεκτό το αίτημα τους !  Κατά τα άλλα, ακούς ορισμένους “κολλημένους” ΝΔίτες που ξημεροβραδιάζονται στην Εκκλησία να σου λένε ότι δεν αλλάζουν πολιτική άποψη !!! Δεν πειράζει ! Η υποκρισία ζει και βασιλεύει ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ, είτε από αστοχριστιανούς ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ είτε από ευλαβείς ΒΛΑΜΜΕΝΟΥΣ !

 

*Εμβόλιμα, στο παρόν σημείωμα, προσθέτω και τούτο, λόγω επικαιρότητας: Εδώ και μήνες έχει καταθέσει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το πόρισμα των Πανεπιστημιακών καθηγητών που μελέτησαν τη στατικότητα του φράγματος «Κόρης Γεφύρι» και το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Γεωργίας) δεν απαντά για το τι μέλει γενέσθαι ! Γιατί; Θέλει ή δεν θέλει η ΝΔ να ολοκληρωθεί αυτό το έργο; Για τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ξέραμε ότι είναι άχρηστοι και ούτε μισό έργο δεν προχώρησε στη Χίο επί των ημερών τους. Σήμερα; Τους αρέσει η εξέλιξη αυτή της απραξίας;

 

*Με τούτα και με κείνα φθάσαμε στο τέλος για σήμερα. Τα σημειώματά μας έφθασαν αισίως τα σαράντα (40) σε διάστημα δύο ετών (Ιούνιος 2019 – Ιούνιος 2021). Μόλις γίνουν εκατό (100), εάν υπάρχει τότε υγεία και η σχετική οικονομική δυνατότητα, ας ελπίσουμε ότι θα καταφέρουμε να τα εκδώσουμε σε έναν αυτοτελή τόμο, με φωτογραφικό υλικό, προς διάθεση σε φίλους και αναγνώστες. Τα ξαναλέμε σε λίγες ημέρες! Χαίρετε !-

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.