Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου – Την Κυριακή η εκλογή προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής

Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου
Ένας Σύλλογος με στόχους που έρχονται από το μέλλον…

Σ΄ ένα συνέδριο συζητούνται πολλά θέματα και ακούγονται πολλές προτάσεις. Κάποιες όμως από αυτές μπορεί να είναι πολλαπλά ωφέλιμες για την κοινωνία.
Μια τέτοια πρόταση έγινε στο Παμβρονταδουσιακό Συνέδριο το καλοκαίρι του 2018. Ήταν αυτή της ίδρυσης Συλλόγου Αποφοίτων και Φίλων του Ανδρεαδείου Γυμνασίου και των Λυκείων του Βροντάδου από έναν άνθρωπο της εκπαίδευσης. Τον διευθυντή του Γυμνασίου Βροντάδου Αντώνη Νικόλαου.
Από μια πρώτη ματιά, δεν είναι τίποτα καινοτόμο η ίδρυση ενός Συλλόγου. Όμως αν κάνεις βάλει το μυαλό του να σκεφτεί λίγο πιο βαθιά και θέσουμε στόχους και σκοπούς του Συλλόγου που έρχονται από το μέλλον ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε γιατί είναι ήδη εδώ και περιμένουν τότε το εγχείρημα είναι καινοτόμο.
Όμως ας δούμε τα πράγματα με τη σειρά.


Ένας τέτοιος σύλλογος αγκαλιάζει
ΟΛΟΥΣ όσους πέρασαν από τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Βροντάδου σε καιρούς άλλοτε δύσκολους και άλλοτε εύκολους, σε καιρούς με πηλίκια και ποδιές σε καιρούς με τζην και σορτσάκια, σε καιρούς με αποβολές και απαγορεύσεις κλπ.
Αλλά αγκαλιάζει και όσους είναι
ΦΙΛΟΙ. Και είναι πολλοί… Είναι όσοι πέρασαν χωρίς να αποφοιτήσουν για διάφορους λόγους. Είναι όσοι φοίτησαν τα παιδιά τους αφού κατοίκησαν στον Βροντάδο πολύ αργότερα από τα χρόνια των σπουδών τους, είναι οι εκπαιδευτικοί Χιώτες και μη που κατά καιρούς υπηρέτησαν τα σχολεία και… και…

Ο Σύλλογος θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς των απανταχού Βρονταδούσων, των δικών μας ανθρώπων που διαπρέπουν σαν επιστήμονες, σαν επαγγελματίες σε όλη την υφήλιο. Θα γίνει έτσι ένα πολύτιμο μητρώο που θα τροφοδοτήσει διάφορες δράσεις του Συλλόγου προς όφελος της κοινωνίας και των παιδιών μας. Όμως ένας τέτοιος Σύλλογος πέρα από τους προφανείς του στόχους, πρέπει να πάει παρακάτω. Να αναλάβει πρωτοβουλίες και σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα να υλοποιήσει προγράμματα που θα προσφέρουν την απαραίτητη κατάρτιση και τις δεξιότητες για τον πολίτη του 21ου αιώνα. Να κάνει πράξη αυτό που λέμε «δια βίου μάθηση».

Με θερινά σχολεία, ημερίδες, σεμινάρια, φεστιβάλ και άλλες δράσεις που θα είναι εργαλεία για την κοινωνία του Βροντάδου και της Χίου γενικότερα. Ας στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια όλοι. Πρώτο ήρθε το Τοπικό Συμβούλιο του Βροντάδου να θέσει υπό την αιγίδα του το εγχείρημα αυτό με ομόφωνη του απόφαση. Σειρά μας είναι τώρα. Όλοι φίλοι και απόφοιτοι να συμβάλουμε ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι.

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 στην αίθουσα «Σταμάτιος Κριμιζής» του Γυμνασίου Βροντάδου, για την καταστατική Γενική Συνέλευση και την εκλογή προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής. Να είμαστε όλοι εκεί!

Παντελής Ι. Σαλλιάρης

Μαθηματικός

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.