Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων: Αεροπορική σύνδεση Χίου με Θεσσαλονίκη

Επιστολή έστειλε ο Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Τουριστικών Επιπλωμένων Κατοικιών Χίου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κλέαρχο Χρύση και τον Δήμαρχο Χίου κ. Γιάννη Μαλαφή αναφορικά με τα αεροπορικά δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη, τα οποία βρισκόμενα σε έλλειψη και σε ακατάλληλη ώρα, δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τον χιώτικο πολίτη που θέλει να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του:

“Αξιότιμε κύριε Χρύση,

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοβουλίες σας για αλλαγές στα πρωινά αεροπορικά δρομολόγια από Αθήνα προς Χίο θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σας στην αεροπορική σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης με Χίο. Με τα σημερινά δεδομένα μέχρι τέλη Μαΐου υπάρχει μόνο μία απογευματινή πτήση (κάθε Παρασκευή και Κυριακή) ενώ από τον Ιούνιο και μετά προστίθεται άλλη μία απογευματινή πτήση την Δευτέρα οπότε από Τρίτη πρωί μέχρι Παρασκευή απόγευμα δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση.

Για τις υπόλοιπες ημέρες όποιος θέλει να μετακινηθεί μεταξύ των 2 πόλεων πρέπει να πάει μέσω Αθηνών. Επίσης δεν υπάρχουν πρωινές πτήσεις το καλοκαίρι που σημαίνει ότι ένας επισκέπτης του νησιού χάνει το μεγαλύτερο μέρος της Παρασκευής.

Σε δημοσίευμα της Παρασκευής ανακοινώθηκε ότι η AEGEAN είχε πληρότητα 80% στα δρομολόγια από Αθήνα προς Χίο τον Ιανουάριο το οποίο δείχνει ότι έχει περιορισμένη διαθεσιμότητα η εταιρεία στις πτήσεις της και ενδέχεται ένα ποσοστό της πληρότητας να έχει να κάνει και με την αναγκαστική χρήση από τους επιβάτες πτήσεων με μία στάση μέσω Αθηνών ώστε να κάνουν το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Χίο και εναλλάξ.

Θα παρακαλούσαμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο εάν η AEGEAN θα μπορούσε να πυκνώσει τα δρομολόγια προς Θεσσαλονίκη και εναλλάξ καθώς και επίσης αν η SKYEXPRESS ενδιαφέρεται να βάλει δρομολόγιο εφόσον η AEGEAN δεν θελήσει.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.