Σύλλογος Επαγγελματιών Καρφά, Αγίας Ερμιόνης, Μέγα Λιμνιώνα: ” Τα ντεσιμπέλ δεν ταιριάζουν με την αναβάθμιση της περιοχής και τη βιώσιμη  τουριστική ανάπτυξη”.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής Καρφά – Αγίας Ερμίονης – Μέγα Λιμνιώνα δεν μπορούμε να μην καυτηριάσουμε πρακτικές οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τον γενικότερο στόχο που έχει τεθεί. Συγκεκριμένα την Δευτέρα 5-7-2021  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο η μουσική ήταν σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και παρά τις συστάσεις για την διακοπή της, τα ντεσιμπέλ συνεχίστηκαν μέχρι
τις πρώτες πρωινές ώρες (5:30)! Οι ” συνήθειες ” αυτές έχουν οδηγήσει στα γνωστά αδιέξοδα των προηγούμενων δεκαετιών, που τελικά είχαν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής αλλά και του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος. Η λογική αυτή σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υιοθετηθεί αλλά ούτε και να συνεχιστεί. Εξάλλου το συνολικό κλίμα σύμπνοιας που υπάρχει και η προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών από τις λειτουργούσες επιχειρήσεις (καταλύματα & μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος) έχει ήδη αναγνωριστεί και επιβεβαιώνεται από την αυξημένη  επισκεψιμότητα ντόπιων και τουριστών στην περιοχή. Η επιβράβευση αυτή δίνει την δύναμη να συνεχιστεί περεταίρω η προσπάθεια, αφαιρώντας όμως τις αρνητικές πρακτικές που μηδένισαν την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΦΑ – ΑΓΙΑΣ ΕΡΜΙΟΝΗΣ – ΜΕΓΑ ΛΙΜΝΙΩΝΑ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.