Τάμπλετ από το ΕΣΠΑ για διευκόλυνση των μαθητών κατά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται να παραδώσει πάνω από 65χιλ. φορητές συσκευές αξίας των 20 εκατομ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τους μαθητές των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας, μιας και οι συνθήκες είναι τέτοιες λόγω της πανδημίας που το επιβάλλουν, αφού υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα για να παρακολουθήσουν διαδικτυακά τα μαθήματά τους.

Ο Δ/ντης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κος Αιμιλιανός Ευαγγελινός καλεσμένος στην ραδιοφωνική εκπομπή «Καλημέρα με τον ΑΝΤ1» ανέφερε ότι μέρος των τάμπλετ που θα μοιραστούν στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του νησιού, έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ. «Ο εξοπλισμός αναμένεται να παραδοθεί στις σχολικές μονάδες και θα διατεθούν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς για προσωρινή χρήση, αποκλειστικά και μόνο για διευκόλυνση κατά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση».

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «προτεραιότητα θα δοθεί σε οικογένειες βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, χαμηλό εισόδημα, ανεργία γονέων ή κηδεμόνων, μονογονεϊκή οικογένεια κτλ».

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων πριν από τα Χριστούγεννα ο κ. Ευαγγελινός ανέφερε ότι «εδώ στη Χίο δεν είχαμε κρούσματα, και αν είχαμε κάποια υποψία κρούσματος το σχολείο σε συνεργασία με το Νοσοκομείο, ο μαθητής ή ο εκπαιδευτικός πήγαινε κατευθείαν για τεστ, έτσι ώστε να εξιχνιαστεί αν είχαμε κρούσμα ή όχι. Κρατούσαμε την καραντίνα ευλαβικά, έτσι ώστε να μην μεταδοθεί τυχόν κρούσμα. Προς το παρόν δεν έχουμε κάποιο κρούσμα στα σχολεία του νησιού. Η πραγματικότητα είναι μια. Τα σχολεία, η καλύτερη λειτουργία τους είναι δια ζώσης. Για αυτό, πρέπει να τηρούμε τα μέτρα να προσέχουμε για το καλό της κοινωνίας μας για να επιστρέψουμε σύντομα όλοι στους κανονικούς μας ρυθμούς».

Ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, κος Αριστείδης Κελεπερτζής με τη σειρά του σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ ΑΝΤ1 Αιγαίου ανέφερε ότι «ακόμα δεν έχουν λάβει νέα τεχνολογικά μέσα, αλλά αντιθέτως πορεύονται με τους υπολογιστές που ήδη έχουν. Κάποια σχολεία έχουν προμηθευτεί ορισμένα τάμπλετ και υπολογιστές για να μπορέσουν να επικοινωνήσουν οι μαθητές τους. Στόχος είναι να μην υπάρχει μαθητής που να μην έχει έστω ένα τεχνολογικό μέσο που θα του δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον εκπαιδευτικό του».

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.