Τέλη κυκλοφορίας 2020: Έρχονται αλλαγές με τη νέα χρονιά

Τα ”πάνω – κάτω” φέρνουν οι νέες αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού για τα τέλη κυκλοφορίας, με το υπουργείο Μεταφορών πάντως να διαβεβαιώνει ότι οι κάτοχοι οχημάτων δεν θα δουν από φέτος επιβαρύνσεις αλλά με τα τέλη της νέας χρονιάς για το 2021.

Με βάση την οδηγία της Ε.Ε., προβλέπεται επανυπολογισμός των εκπεµπόµενων ρύπων που βασίζεται στη νέα διαδικασία δοκιµής ελαφρών οχηµάτων (WLTP), σύµφωνα µε την οποία ο υπολογισµός γίνεται βάσει των εκποµπών CO2.

Τονίζεται ότι στην Ελλάδα, από τον Οκτώβριο του 2010 τα τέλη κυκλοφορίας των καινούργιων αυτοκινήτων που ταξινοµούνται στη Ελλάδα υπολογίζονται µε βάση τις εκποµπές CO2 που έχουν και µε τη χρήση των συντελεστών της αντίστοιχης κλίµακας που είναι σε ισχύ.

Για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινοµηθεί πριν από τον Οκτώβριο του 2010 ο υπολογισµός των τελών γίνεται αποκλειστικά µε τα κυβικά του κινητήρα τους και τους φορολογήσιµους ίππους που προκύπτουν από αυτά.

Όπως ορίζει η απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο, η διαδικασία πήρε παράταση για την εφαρμογή της έως τις 29 Φεβρουαρίου 2020.

Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εµπρόθεσµα:

Το τελευταίο δίµηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12).

Την ίδια ή την επόµενη εργάσιµη ηµέρα, εάν το όχηµα ταξινοµηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.