ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ. Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

 

Λευκάδα, το τέταρτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου πελάγους με πληθυσμό περίπου 23.000 κατοίκους και το δεύτερο μετά την Εύβοια νησί μας που μπορεί κάποιος να επισκεφτεί οδικώς.

Η Λευκάδα, Λευκάτα το όνομα της στην αρχαιότητα, οφείλει το όνομα της στο ακρωτήρι της Λευκάτας όπου στην αρχαιότητα λειτουργούσε ο θρυλικός Ναός του Απόλλωνα . Όλα σε αυτό το ακρωτήρι είναι …λευκά. Εδώ κι από τα λευκά του βράχια έπεσε κι αυτοκτόνησε –σύμφωνα με την παράδοση-, η Σαπφώ η ποιήτρια μας από την Λέσβο.

Το πρώτο αξιοθέατο του νησιού το αντικρύζουμε φτάνοντας στο λιμάνι και είναι το περίφημο Κάστρο, το Κάστρο της Αγίας Μαύρας.

Στην πόλη της Λευκάδας δεσπόζει το πάρκο των ποιητών με προτομές ποιητών όπως ο Άγγελος Σικελιανός , Αριστοτέλης Βαλαωρίτης , ο Λευκάδιος Χερν κλπ ,που η γενέθλια γη τους υπήρξε η Λευκάδα.

 

Εμείς όμως θα αφιερώσουμε το άρθρο μας στην Λευκάδα με φωτογραφική ξενάγηση στην λιμνοθάλασσα της, την λιμνοθάλασσα της Λευκάδας στην πόλη του νησιού, μία από τις ωραιότερες λιμνοθάλασσες του τόπου μας,  μικρό επίγειο παράδεισο.

Φωτογραφικό Υλικό: Λευκαδίτικα Νέα.

Τασσώ Γαΐλα.

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.