Ταπεινοφροσύνη, Αδελφοσύνη, Ομοψυχία, Υπευθυνότητα, Εξιλέωση και Αποκατάσταση της Αδικίας! Γράφει ο Λευτέρης Πυκνής

Η εικόνα μιλάει από μόνη της, γιατί χθες στις 14.30 μεσημεριάτικα όταν άκουσα τις καμπάνες των εκκλησιών να κτυπούν χαρμόσυνα δεν γνώριζα το τι συμβαίνει και ξαφνιάστηκα και αναρωτιόμουν πώς και γιατί και τι άραγε να σημαίνει όλη αυτή η κωδωνοκρουσία σε όλους τους ναούς της Χίου!
Αλλά άνοιξα το διαδίκτυο και αμέσως η είδηση αστραπιαία έκανε την εμφάνισή της με την φωτογραφία του κ.Μάρκου Μητροπολίτη Χίου Ψαρών καί Οινουσσών γονυπετής μπροστά στο μνήμα του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιωακείμ Στρουμπή και να κάνει τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως κλπ. και με έκπληξη άκουσα και διάβασα ότι κατόπιν ενεργειών του Χίου Μητροπολίτη Μάρκου,” η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας στις 25 Αυγούστου 2021″, μετά από πολλά χρόνια και πολλές κατά καιρούς ενέργειες πολλών Επισκόπων και Δεσποτάδων που απέβησαν άκαρπες, αποκατέστησε επιτέλους τον Μακαριστό Ιωακείμ Στρουμπή Μητροπολίτη Χίου Ψαρών καί Οινουσσών καθαιρεθέντα στην αρχή του εμφύλιου σπαραγμού της χώρας μας πού βρέθηκε στην αντίπερα όχθη και υποστήριξε υπέρ του ΕΑΜ και των κομμουνιστών διότι πίστευε ότι θα επικρατήσουν στην Ελλάδα ,αλλά ευτυχώς ο Παντοδύναμος και ο Ελληνικός Στρατός είχαν αντίρρηση για να μην συρθεί ο Ελληνικός λαός στο τότε σιδήρουν παραπέτασμα του φασιστικού κομμουνισμού , γιατί “Φασισμός και Κομμουνισμός” είναι αδελφάκια της άκρας πολιτικής νομενκλατούρας!
Και εδώ πάλι θα καυτηριάσω όλους τους πολιτικάντηδες της εποχής εκείνης πού μόλις τελείωσε η κατοχή των Γερμανών, όλοι αυτοί οι Αλήτες του πολιτικού συστήματος της εποχής εκείνης αιματοκύλισαν την Ελλάδα μας και τον Ελληνικό λαό, σπέρνοντας μίσος και διχόνοια μεταξύ αδελφών ,οικογενειών, πατεράδων και παιδιών για να ανέβουν στην εξουσία εξυπηρετώντας ξένες δυνάμεις και συμφέροντα με το γνωστό αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του 1949 να σπαράζεται όλη η Ελλάδα και ένα από τα εμπλεκόμενα και παρασυρθέντα άτομα ήταν και ο Μακαριστός Μητροπολίτης Χίου Ιωακείμ Στρουμπής …ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ γιατί γνωρίζω από πρώτο χέρι από τα ανίψια του που είχα φιλικές σχέσεις το τί υπέροχος άνθρωπος ήταν!
Μπράβο και Συγχαρητήρια στον Χίου Ψαρών και Οινουσσών Μητροπολίτη κ.Μάρκο πού με τις ενέργειες του αποκατέστησε επιτέλους την αδικία!
Καλό ξημέρωμα σε όλους τους Χιώτες και φυσικά και όλους τους Έλληνες απανταχού γης!
Χίος, 16 Σεπτεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.