Ταυτότητα: Ποιοι πρέπει να αλλάξουν και να βγάλουν νέα

Ταυτότητα: Επειγόντως νέα ταυτότητα πρέπει να εκδώσουν όσοι πολίτες έχουν παλιά έκδοση 15ετίας και άνω, καθώς αυτή θεωρείται «άκυρη»!

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, για την αντικατάσταση του παλιού δελτίου , δεν κρίνεται απαραίτητη η παρουσία μάρτυρα παρά μόνο δύο δικαιολογητικά. Εδώ και λίγα χρόνια η έκδοση νέας ταυτότητας γίνεται εύκολα και γρήγορα με δύο φωτογραφίες και υποχρεωτικά ένα μάρτυρα.

Αυτό πλέον που κάνει την διαδικασία «παιχνιδάκι» είναι ότι ο υπάλληλος της αστυνομίας αναλαμβάνει να βρει ηλεκτρονικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και όχι να τρέχει ο ενδιαφερόμενος.

Μάλιστα, από τον Ιούνιο του 2005 υποχρέωση για την απόκτηση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας.

Ταυτότητα: Τότε πρέπει να γίνει η αλλαγή

Αυτό μάλιστα που ισχύει για χιλιάδες πολίτες και λίγοι το γνωρίζουν είναι ότι κάθε 15ετία χρειάζεται αλλαγή. Συνεπώς, όσοι έχουν παλαιού τύπου ταυτότητα και έχει περάσει η 15ετία από την πρώτη έκδοση θα πρέπει να σπεύσουν για έκδοση νέας.

Πότε πρέπει να αντικαταστήσω το δελτίο ταυτότητάς μου;

  1. Σε περίπτωση που έχει αλλάξει οποιοδήποτε στοιχείο της ταυτότητας σας
    2. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται στο δελτίο ταυτότητας η ιθαγένεια ή τα στοιχεία σας με λατινικούς χαρακτήρες
    3. Σε περίπτωση που έχει φθαρεί
    4. Όταν έχει περάσει δεκαπενταετία από την έκδοσή του
    5. Σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.