Τα εγκαίνια της νέας  πτέρυγας Ηλεκτρολόγων – Ηλεκτρονικών στα εκπαιδευτήρια TEENS (Φωτογραφίες- Βίντεο)

Έγιναν χθες τα εγκαίνια της νέας σχολικής πτέρυγας στα εκπαιδευτήρια TEENS του καπτά Παναγιώτη Τσάκου.

Η νέα πτέρυγα καταλαμβάνει όλο το κτίριο που λειτουργούσε η Εθνική Τράπεζα στην περιοχή Φάρκαινα.

Εκεί πλέον φιλοξενούνται τρεις αίθουσες διδασκαλίας καθώς και ένα υπερσύγχρονο ηλεκτρολογικό και ηλεκτρονικό εργαστήριο με όργανα που προσομοιάζουν τις συνθήκες που θα συναντήσουν οι αξιωματικοί της ανάλογης ειδικότητας, στα πλοία.

Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι από φέτος λειτουργεί στο TEENS, παράλληλα με τις κατευθύνσεις πλοιάρχων και μηχανικών, η κατεύθυνση του ηλεκτρολόγου- ηλεκτρονικού.

Στα εγκαίνια της νέας πτέρυγας παρέστησαν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κος Νότης Μηταράκης,  η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου,  ο Ιδρυτής του TEENS και του ομίλου επιχειρήσεων «Tsakos», καπτα Παναγιώτης Τσάκος μετά του εγγονού του Παναγιώτη Τσάκου του νεότερου, ο Δήμαρχος Χίου κος Σταμάτης Κάρμαντζης, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κος Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο κος Ταξίαρχος της 96 ΑΔΤΕ,Δοικητές των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι όλων των Αρχών στην Χίο, γονείς μαθητών, μαθητές και πλήθος κόσμου.

Ακολούθησαν ομιλίες των επισήμων και οι βραβεύσεις των επιτυχόντων στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Χώρας καθώς και οι πρωτεύσαντες στο προηγόυμενο σχολικό έτος.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι απόφοιτοι του TEENS είχαν αρκετές πρωτιές στις σχολές που εισήχθησαν. Μία τέτοια είχε και η εγγονή του Κώστα και της Μαρίας Κυδώνη, η Μαρία Κυδώνη, που εισήχθη πρώτη στην Ιατρική Αθηνών και μας έκανε όλους υπερήφανους.

Ο καπτα Παναγιώτης Τσάκος στην ομιλία του εξήρε την προσπάθεια των μαθητών, των γονέων αλλά και του προσωπικού στο TEENS για αυτές τις επιτυχίες. Ευχήθηκε πολλές περισσότερες στο μέλλον και διαβεβαίωσε τους παρισταμένους ότι η οικογένεια Τσάκος

Θα συνεχίσει να στηρίζει την ναυτική, και όχι μόνο, εκπαίδευση χωρίς να υπολογίζει χρήματα, κόπους και δυσκολίες. Μάλιστα έδωσε την είδηση ότι σε λίγες ημέρες το TEENS θα πάρει την πιστοποίηση του πρώτου προτύπου σχολείου στο είδος του.

Στο τέλος ο καπτα Παναγιώτης Τσάκος ανάφερε την σπουδαιότητα της τεχνικής- επαγγελματικής εκπαίδευσης στην οποία δυστυχώς δεν δίνουμε την απαιτούμενη προσοχή στην Ελλάδα και κατέληξε με τις αγαπημένες του συμβουλές προς τους νέους: να βάζουν στόχους, να κυνηγούν τα όνειρά τους και να εργάζονται σκληρά για την πραγματοποίησή τους!

Η βραδιά τελείωσε με μία μικρή δεξίωση στο προαύλιο του σχολείου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.