“Τηλεδιάσκεψη Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη με Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου”

 

Την πρωτοβουλία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για το συσταθέν Μητρώο Χειριστών-Βοηθών Ασύλου, χαιρέτισαν οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων των νησιών του Βορείου Αιγαίου κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού, κ. Νότη Μηταράκη.

Ο κ. Μηταράκης, ευχαρίστησε τους Προέδρους για την πολύτιμη συνδρομή τους στην ενημέρωση των μελών των συλλόγων τους αναφορικά με την σύσταση του Μητρώου, συμπληρώνοντας ότι ο δικηγορικός κλάδος έχει καθοριστική συμβολή στην αποσυμφόρησητων νησιών μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου.

Το Μητρώο θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή μέσα στο 2020, με στόχο την έκδοση 5.000 αποφάσεων και σταδιακά, εντός του 2021, η εφαρμογή του θα επεκταθεί σε όλη την επικράτεια.

Οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων των τριών νησιών, αναγνώρισαν την ουσιαστική μείωση των ροών και των διαμενόντων στα νησιά.

Άμεσα αναμένεται η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καθορίζονται η αμοιβή των μελών του Μητρώου και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια εφαρμογής.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.