Την διήμερη αθλητική διοργάνωση Μαστίχαθλον παρουσίασαν από κοινού ο σύλλογος «Ποδηλάτες Χίου» και ο Δήμος Χίου.

 

Την διήμερη αθλητική διοργάνωση Μαστίχαθλον παρουσίασαν από κοινού ο σύλλογος «Ποδηλάτες Χίου» και ο Δήμος Χίου.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου «Ποδηλάτες Χίου», κος Παναγιώτης Σιταράς  αφού ευχαρίστησε τον Δήμο Χίου και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την βοήθειά τους τόνισε ότι για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση θα είναι διήμερη ώστε να την ευχαριστηθούν όλοι, επίσης για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν σε αυτήν ΑΜΕΑ στο λεγόμενο special aquathlon αλλά και για πρώτη φορά θα γίνει Τρίαθλο στο Βόρειο Αιγαίο.

Οι αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου με αφετηρία την Πλατεία του «Αφανή Ναύτη» στο Βροντάδο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ήδη από τις 17 Ιουνίου στην ιστοσελίδα του συλλόγου «Ποδηλάτες Χίου» και ήδη εβδομήντα περίπου άτομα(ένας στους τρεις) είναι συμμετοχές εκτός Χίου.

Όλα τα έσοδα από την διοργάνωση θα διατεθούν στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ Χίου του οποίου Πρόεδρος είναι ο Αντιδήμαρχος κος Γιώργος Πατεριμός ο οποίος με την σειρά του εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς «Ποδηλάτες Χίου» για την συμπερίληψη των ΑΜΕΑ στην διοργάνωση αλλά και για την δωρεά των εσόδων.

«Από την πλευρά μας έχουμε αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και θα προσπαθήσουμε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά.», πρόσθεσε ο κος Πατεριμός.

Από τον Δήμο Χίου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κος Κωνσταντίνος Βεργίνας εξέφρασε την ευαρέσκεια της Δημοτικής Αρχής για την διοργάνωση και  δήλωσε ότι ο Δήμος είναι πάντα έτοιμος να στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις με ευγενείς σκοπούς, άρτια αλλά και έγκαιρη προετοιμασία.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε και την σημασία που έχουν για την τοπική οικονομία τέτοιες πρωτοβουλίες μιας και τις περισσότερες φορές γίνονται στις άκρες της τουριστικής περιόδου την οποία και επιμηκύνουν» κατέληξε ο κος Βεργίνας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.