«Την Ελλάδα γυρίζω… προϊόντα του τόπου μου διαφημίζω», έργο e Twinning του Βούρειου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδίων

Στο πλαίσιο του προγράμματος e Twinning η Γ΄ τάξη του σχολείου μας συμμετέχει στο έργο με τίτλο «Την Ελλάδα γυρίζω… προϊόντα του τόπου μου διαφημίζω» σε συνεργασία με την Α1 τάξη του 2ου Δ.Σ. Μεσολογγίου και τη Β2 τάξη του 1ου Δ.Σ. Κω Αναστάσιος Καραναστάσης.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση των δεξιοτήτων της επικοινωνίας, της συνεργασίας, της πολιτισμικής συνείδησης, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων γραφής και δημιουργικής σκέψης και η καλλιέργεια κριτικής σκέψης.

Οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στην επαφή των μαθητών με τα τοπικά προϊόντα και στη συνέχεια με προϊόντα του τόπου των εταίρων. Με τη δημιουργία μασκότ ξετυλίγεται το έργο κι αρχίζει η γνωριμία των μαθητών. Επικοινωνούν και συνδιαλέγονται διαδικτυακά και με τη συνεργασία καταφέρνουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και τα επαγγέλματα που συνδέονται με αυτά, να πλάσουν ένα ομαδικό παραμύθι, να γράψουν συνταγές συνδυάζοντας υλικά από τις τρεις περιοχές της Ελλάδας και να γευτούν νόστιμες λιχουδιές. Τέλος αναλαμβάνουν να διαφημίσουν ο ένας τα προϊόντα του άλλου με παιγνιώδη μορφή και όσο πιο πρωτότυπα μπορούν.

Η διαθεματική προσέγγιση του έργου επιδιώκει την αφύπνιση της ομαδοσυνεργατικής κι ερευνητικής μάθησης κι εστιάζει στην αλληλεπίδραση των μαθητών με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων Web 2.0.

Η ενσωμάτωση προγραμμάτων συνεργασίας και δικτύωσης μαθητών κι εκπαιδευτικών έχει θετικά οφέλη τόσο για την εξέλιξη των μαθητών στον μαθησιακό και ψυχοκοινωνικό τομέα όσο και των εκπαιδευτικών, εφόσον τους δίνεται η δυνατότητα ενίσχυσης των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους, η ανάπτυξη συνεργατικών σχέσεων μέσω καινοτόμων δράσεων και η δημιουργία βέλτιστων πρακτικών με την ανταλλαγή απόψεων με τους εταίρους τους.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Χαρούλα Κυριάκου-Κλεισσά-

Διευθύντρια του σχολείου

Λυμπεράτου Ειρήνη-

Υπεύθυνη Εκπ/κός της τάξης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.