Την επόμενη Κυριακή 29 Μαρτίου αλλάζει η ώρα

 

Την τελευταία Κυριακή του μηνός, στις 29 Μαρτίου αλλάζει η ώρα και οι δείκτες των ρολογιών θα πάνε μια ώρα μπροστά, από τις 03:00 τα ξημερώματα στις 04:00.

Να θυμίσουμε ότι, το Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε τον τερματισμό της αλλαγής της ώρας από χειμερινή σε εαρινή από το 2021.

Με ψήφους 410 υπέρ και 192 κατά, η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την πρόταση της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης να σταματήσουν οι εξαμηνιαίες αλλαγές της ώρας, μεταξύ της εποχής του καλοκαιριού και του χειμώνα.

Η τελευταία αλλαγή ώρας θα γίνει σε έναν χρόνο από σήμερα, δηλαδή την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη – μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου της ίδιας χρονιάς.

Τέλος, σύμφωνα με την ίδια απόφαση, οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν περιθώριο μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να αποφασίσουν ποια ώρα θα κρατήσουν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.