Τη Δευτέρα οι αιτήσεις για την κατασκήνωση στα Σκλαβιά

Ο Δήμος Χίου με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό, την επαναλειτουργία της κατασκήνωσης των Σκλαβιών της Χίου , η οποία δεν είχε λειτουργήσει από το 2010 και εντεύθεν , για να προσφέρει ολιγοήμερες διακοπές και αναψυχή σε παιδιά και ενήλικες.
Πιο συγκεκριμένα η κατασκήνωση θα λειτουργήσει σε τρεις κατασκηνωτικές περιόδους , ως εξής:

1η κατασκηνωτική περίοδος από 4 έως 14 Αυγούστου για παιδιά ηλικίας 8 – 15 ετών και ΑΜΕΑ της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.
κατασκηνωτική περίοδος από 18 έως 28 Αυγούστου για παιδιά ηλικίας 8-15 ετών  και ΑΜΕΑ της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας.
κατασκηνωτική περίοδος από 1 έως 11 Σεπτέμβρη για ηλικιωμένους και ενήλικες με αναπηρίες.
Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή για τους  ίδιους ή τα παιδιά τους  μπορούν να το κάνουν στο τμήμα πρωτοκόλλου του Δήμου Χίου , στη διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου , στα ΚΕΠ , αλλά και ηλεκτρονικά στο www.chioscity.gr προσκομίζοντας στο Δήμο τα εξής δικαιολογητικά:

Α) Για τα παιδιά :

  • Αίτηση του γονέα ή κηδεμόνα , στην οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο , το φύλλο και η ηλικία του παιδιού.
  • Υπεύθυνη δήλωση του γονέα ή κηδεμόνα στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους , ο αριθμός των προστατευόμενων μελών , ο τύπος της οικογένειας (μονογονεϊκή , τρίτεκνη , πολύτεκνη και λοιπά χαρακτηριστικά , όπως δικαιούχοι ΚΕΑ άνεργοι, ανασφάλιστοι, σε κατάσταση ένδειας , οικογένειες σε κρίση , πληθυσμιακές μειονότητες κ.λ.π.).
  • Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : η κατάσταση της υγείας του παιδιού , ο εμβολιασμός του με τα υποχρεωτικά εμβόλια , ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα , ότι η εν γένει κατάσταση της υγείας του  επιτρέπει τη συμμετοχή του  σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα και τυχόν λοιπές παρατηρήσεις (φαρμακευτική αγωγή , αλλεργίες κ.λ.π.).
  • Αποδεικτικό κατάθεσης 30 € σe λογαριασμό του Δήμου Χίου στην Εθνική Τράπεζα, εξαιρουμένων των ατόμων με αναπηρίες, των παιδιών πολύτεκνων οικογενειών που ο ένας ή και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι ή δικαιούχοι του ΚΕΑ και των τέκνων οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Προσοχή! Το ποσό των 30€ θα καταβληθεί εφόσον, το παιδί επιλεχθεί και επιβεβαιωθεί η εγγραφή του στην κατασκήνωση.
    Β) Για τα ηλικιωμένα άτομα :
  • Αίτηση του ατόμου που επιθυμεί να συμμετάσχει στην κατασκήνωση .
  • Υπεύθυνη δήλωση στην οποία θα αναγράφεται το ύψος του ετήσιου ατομικού ή οικογενειακού εισοδήματος του προηγούμενου έτους .
  • Βεβαίωση ιδιώτη γιατρού ή γιατρού του ασφαλιστικού φορέα στην οποία υποχρεωτικά να αναγράφεται : ότι δεν πάσχει από μεταδοτικό νόσημα και ότι η εν γένει κατάσταση της  υγείας του ,  επιτρέπει τη συμμετοχή του  σε κατασκηνωτικό πρόγραμμα.
  • Αποδεικτικό κατάθεσης 30 € στο λογαριασμό του Δήμου Χίου στην Εθνική Τράπεζα, εξαιρουμένων των ατόμων με αναπηρίες, των δικαιούχων   του ΚΕΑ και όσων έχουν οικονομικές δυσκολίες . Προσοχή! Το ποσό των 30€ θα καταβληθεί εφόσον, το άτομο επιλεχθεί και επιβεβαιωθεί η εγγραφή του στην κατασκήνωση
    Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας (τηλ. 22713 50052 -4) στα περιφερειακά ΚΕΠ και στο Δημαρχείο Χίου (Δ/νση: Δημοκρατίας 2 τηλ:2271350809 και 2271350823) από 23 Ιουλίου 2018 έως και 27 Ιουλίου 2018 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.