Τιμές φωτιά στα καυσόξυλα – Φόβοι για ελλείψεις

 

Μεγάλο πρόβλημα σημειώνεται στην αγορά με τα καυσόξυλα

Στα ξύλα στρέφονται οι καταναλωτές ως εναλλακτική λύση στη θέρμανση τον φετινό χειμώνα.

Οι αυξήσεις στις τιμές των καυσόξυλων οφείλονται σε τεχνητές ελλείψεις που δημιουργούνται από όσους διοχετεύουν ξύλα στην αγορά, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του συγκεκριμένου χώρου. Αποτέλεσμα, οι τιμές των καυσόξυλων να σημειώνουν αύξηση 30% σε σχέση με πέρσι και οι ελλείψεις στην αγορά να είναι εμφανείς από τώρα. Μάλιστα προβλέπεται μέχρι τα μέσα του χειμώνα να μην υπάρχει διαθεσιμότητα εμπορεύματος στις επιχειρήσεις πώλησης καυσόξυλων.

Με τις τιμές της ενέργειας να βρίσκονται στα ύψη, ο χειμώνας αναμένεται δύσκολος ειδικά στο ζήτημα της θέρμανσης. Όλο και περισσότεροι φαίνεται να στρέφονται σε εναλλακτικές λύσεις για τη θέρμανσή τους και μια από τις πλέον δημοφιλείς είναι τα καυσόξυλα.

Η ζήτηση είναι πάρα πολύ μεγάλη. Όλος ο κόσμος, ανησυχεί για την ενεργειακή κρίση και έχει στραφεί στο ξύλο με αποτέλεσμα να έχουμε αυξημένες τιμές αλλά και έλλειψη ξύλου, ενώ όσον αφορά τις τιμές είναι αυξημένες και εκτιμούμε ότι θα ανέβουν κι άλλο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, οι τιμές στα καυσόξυλα αυτήν την περίοδο διαμορφώνονται: Το Πεύκο από 90 ευρώ πέρυσι σε 100 με 120 ευρώ το κυβικό φέτος και η ελιά από 100 ευρώ πέρυσι σε 120 με 150 ευρώ τη φετινή περίοδο.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως είναι ότι οι μάνδρες με καυσόξυλα δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην μεγάλη ζήτηση που υπάρχει.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.