Τιμή και Δόξα! Εξ ίσου και συγχρόνως την ίδια μέρα και ώρα στους δύο Ήρωες της Χίου στην Εθνική Αντίσταση! Κώστας Περρίκος και Ιάσωνας Καλαμπόκας! Προς όλες τις αρμόδιες Αρχές της Χίου!

——————————————————————-
Τα τελευταία χρόνια είθισται να γιορτάζεται η μέρα της Εθνικής Αντίστασης εναντίον της Γερμανικής κατοχής το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και επειδή στην Χίο έχουμε δύο Ήρωες Αξιωματικούς που εκτελέστηκαν και σκοτώθηκαν σε ενέδρα από τους Γερμανούς και οι προτομές τους βρίσκονται στο κέντρο της πόλης στους κήπους και σε απόσταση περίπου 150 μ.
Προτείνω σε όλους τους αρμοδίους φορείς και Άρχοντες της Χίου όπως να φροντίσουν να τιμήσουν δεόντως και συγχρόνως και τους δύο Ήρωες μας με τις πρέπουσες τιμές δίχως εξαίρεση!
Ήταν 4 Φεβρουαρίου 1943 πού εκτελείται στο σκοπευτήριο της Καισαριανής από τους Γερμανούς ο Καλλιμασιώτης Ήρωας Κωνσταντίνος Περρίκος Αξιωματικός της Αεροπορίας και αρχηγός του ” ΟΥΛΑΜΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ” της αντιστασιακής οργάνωσης ΠΕΑΝ πού ανατίναξε στις 20 Σεπτεμβρίου 1942 το κτίριο της φασιστικής οργάνωσης ΕΣΠΟ στην οδό Πατησίων και ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ και το γράφω με κεφαλαία γράμματα γιατί τα τελευταία χρόνια πήγε ένα παρδαλό μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων να μετονομαστεί σε οδό ονόματος της κοινότητας ZACKIE OH σε ένα κλεφτρόνι πού σκοτώθηκε την ώρα που έκλεβε ένα χρυσοχοϊο … ήταν ηρωική πράξη κατά τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο όπως και χθες προχθές ακόμη έφυγε από το Δημαρχείο για να μήν ψηφίσει τις τιμητικές διακρίσεις για τον ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΕΛΛΗΝΑ… ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΆΚΗ πού πρότεινε ο Δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης.
Το 1944 στις 06.00 δολοφονείται σαν σήμερα 8 Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αγίου Συμεών δηλαδή στην σημερινή οδό που φέρει το όνομα του ο Ήρωας Ιάσωνας Καλαμπόκας Ανθυπολοχαγός και αρχηγός της Συμμαχικής Στρατιωτικής αποστολής στην Χίο απ τούς Γερμανούς στρατιώτες Φρίντριχ Άλτμαν και Έριχ Βίλτσεν.
Οι συνθήκες της δολοφονίας του δεν είναι ξεκάθαρες και γνωστές.
Επικρατέστερη θεωρείται ότι είχε πιστέψει ότι οι Γερμανοί ήταν έτοιμοι να αυτομολήσουν και να παραδοθούν στις Ελληνικές αρχές, βλέποντας ότι τελείωσαν οι μέρες της κατοχής τους στο Νησί μας και μετά από περιπετειώδη αποχώρηση τους θα τους περίμενε το Μέτωπο και φυσικά θάνατος.
Έχουν γραφτεί τόμοι βιβλίων και για τους δύο Ήρωες μας γιαυτό ακριβώς εγώ:
Δεν θα γράψω άλλες ιστορικές αναφορές αλλά θα επισημάνω αυτά πού έχει πει και γράψει ξημερώματα 4 Φλεβάρη 1943 στα παιδιά του λίγες ώρες πριν από το απόσπασμα του σκοπευτηρίου της Καισαριανής ο Ήρωας Καλλιμασιώτης Κώστας Περρίκος:
” …Αν ζούσα θα εξακολουθούσα την προσφορά μου και κατά την περίοδο της Ειρήνης… Σεις που θα μείνετε δουλέψτε για να σταματήσουν οι πόλεμοι, να ευημερήσουν όλοι οι άνθρωποι, να ενωθούν τα κράτη της Ευρώπης, να ειρηνεύσει και να ευτυχίσει ο κόσμος.
Δουλέψτε για να καταργηθούν οι τεχνητοί φραγμοί που παρεμποδίζουν και σε άπειρες περιπτώσεις ματαιώνουν την πρόοδο των Αξιών. Αφιερώστε τη ζωή σας στην Ελλάδα και την Ανθρωπότητα, Η οικονομική λευτεριά είναι αυτή που θα ξεσκλαβώσει πραγματικά τον ιδρώτα της εργασίας απ’την εκμετάλλευση του οποιουδήποτε τρίτου κατεργάρη, που για μοναδική του ικανότητα έχει να ζει εις βάρος του εργαζόμενου είτε γιατί σπούδασε την κεφαλαιοκρατική αγυρτεία, είτε γιατί είναι κληρονόμος παλαιών εκμεταλλευτών του αίματος και του ιδρώτα των άλλων..! “
Αυτά όλα ας τα δούμε όλοι μαζί και προπαντός όλοι οι πολιτικοί και πολιτικάντηδες όλων των κομμάτων και να σταματήσει η έχθρα και η διχόνοια και ο διχασμός του Ελληνικού λαού!
Καλά Μυαλά για όλους μας για μια χαρούμενη φιλελεύθερη δημοκρατική και ανεξάρτητη πατρίδα μας!
Χίος, 7 Σεπτεμβρίου 2021
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.