Τι θα γίνει με τους γάμους που είναι προγραμματισμένοι το καλοκαίρι

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας της ιατρικής σχολής Αθηνών, Νίκος Σύψας απάντησε στο αν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν οι γάμοι την περίοδο του καλοκαιριού και αναφέρθηκε στην εποχή της άρσης των μέτρων, ενώ μεταξύ άλλων σχολίασε τις αποφάσεις και τις ενέργειες που προβαίνει ο πρόεδρος της Αμερικής, Ντόναλντ Τραμπ.

Σχετικά με τους γάμους που είναι προγραμματισμένοι φέτος το καλοκαίρι, ο κ. Σύψας δήλωσε ότι οι συγκεντρώσεις θα γίνουν, αλλά θα πρέπει να τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Για παράδειγμα, οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους και θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά σε κάθε τραπέζι, ενώ προτείνει ο αριθμός των καλεσμένων να είναι σχετικά μικρός, ακόμη και πιο κάτω από 250 άτομα.

“Θα υπάρχουν πολύ λιγότερα τραπέζια μέσα και κάποια περισσότερα έξω, που είναι πιο ασφαλές. Επίσης, θα υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα”, ανέφερε ο κ. Σύψας σχετικά με τα εστιατόρια, τα καφέ και τα μπαρ, ενώ για τις παραλίες είπε: “Δεν θα επιτρέπεται συνωστισμός για τις οργανωμένες παραλίες. Και εκεί θα βγουν συγκεκριμένες οδηγίες”.

Όσον αφορά τα Πανεπιστήμια, ο κ. Σύψας δήλωσε πως θα ανοίξουν μόνο για να γίνουν πρακτικές ασκήσεις και εξετάσεις, ενώ δεν θα γίνουν διαλέξεις σε αμφιθέατρα.

“Οι δηλώσεις και οι πράξεις του Προέδρου με ξεπερνούν ως επιστήμονα. Δεν μπορώ καν να σχολιάσω. Το θέμα είναι μήπως κάποιος Έλληνας πολίτης το πιστέψει και πιει απολυμαντικό. Θα πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο. Θα κινδυνεύσει από το απολυμαντικό και όχι από τον ιό”, ανέφερε σχετικά με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Τραμπ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.