Τον Μάρτιο στη Χίο η συνάντηση ελληνοτουρκικής ακτοφυλακής

Στη Χίο πρόκειται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των αξιωματούχων για την ομαλή συνεργασία αναφορικά με την φύλαξη και επιτήρηση των συνόρων, μεταξύ των δύο χωρών Ελλάδας και Τουρκίας, ύστερα από την συμφωνία της Άγκυρας, στις 4 Μαρτίου. Σε αυτή θα παρευρεθούν οι επικεφαλής των δύο λιμενικών σωμάτων με αρμοδιότητα τη φύλαξη και επιτήρηση των τουρκικών και ελληνικών παραλιών του Ανατολικού Αιγαίου αντίστοιχα, ενώ θα παραστεί παράλληλα και ο Υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης.

Κατά την συνεδρίαση, οι δύο αξιωματούχοι θα προβούν σε έναν απολογισμό για τα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί και έχουν τεθεί σε εφαρμογή, έπειτα από την επίσκεψη του κ. Στυλιανίδη και της ηγεσίας του Λιμενικού στην Πρωτεύουσα της Τουρκίας, Άγκυρα. Όσον αφορά την ελληνική διαχείριση των πραγμάτων, θα ζητηθεί ενεργοποίηση της στρατοχωροφυλακής, για τον ταχύτερο εντοπισμό των διακινητών και μεταναστών πριν τον απόπλου τους στην Ελλάδα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.