Τουρκία: Τεράστιες αυξήσεις στις τιμές βασικών ειδών

 

Στο θέμα της ακρίβειας βασικών αγαθών αναφέρονται τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για απίστευτες αυξήσεις.

Συγκεκριμένα, οι τιμές στα λεμόνια και στις πατάτες καταγράφουν αυξήσεις που φτάνουν το 614%. Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, αντιπολιτευόμενα τουρκικά μέσα σχολιάζουν ότι η κυβέρνηση Ερτνγοάν υπόσχεται πως θα έρθουν καλύτερες ημέρες, αλλά μετά το 2023!

Στο δελτίο ειδήσεων του Fox Haber αναφέρθηκε: «Γίνονται απίστευτες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα που έχουμε κάθε ημέρα στην κουζίνα. Όπως στις πατάτες, στα κρεμμύδια και στα λεμόνια. Οι τιμές τους αυξήθηκαν 614% σε ένα χρόνο!».

Το ρεπορτάζ συνεχίζει: «Η τιμή της πατάτας και του κρεμμυδιού είναι σαν του χρυσού! Κοιτάζουμε τιμές και απορούμε. Κάποτε η πατάτα ήταν το φαγητό του φτωχού. Σήμερα με τέτοιες τιμές δεν αγόρασα» λέει πολίτης.

«Δεν χαμογελάει έστω ένας άνθρωπος που έρχεται στην λαϊκή. Χάλασε η ψυχολογία, η ισορροπία του κόσμου. Ντρεπόμαστε να πουλήσουμε αυτά τα προϊόντα σε αυτές τις τιμές» ανέφερε πωλητής.

Πηγή: ΣΚΑΪ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.