ΤΟΥΡΚΟΣ: ΕΠΙΘΕΣΗ “ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ”

 

 

 

Με μήνυμα στα ελληνικά συνεχίζει το μπαράζ προκλήσεων, τις επιθέσεις και τις απειλές εναντίον της Αθήνας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, γραμμένη στην ελληνική γλώσσα, ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι “η Τουρκία δεν παραβιάζει τα δικαιώματα και το δίκαιο κανενός. Δεν επιτρέπει όμως ούτε την παραβίαση των δικαιωμάτων και του δικαίου της από κανέναν”.

Προειδοποιούμε για άλλη μια φορά την Ελλάδα να συνετιστεί, να μείνει μακριά από όνειρα, ρητορικές και ενέργειες που θα την οδηγήσουν σε αποτελέσματα για τα οποία θα μετανιώσει, όπως συνέβη έναν αιώνα πριν. Η Τουρκία όπως δεν θα παραιτηθεί από τα δικαιώματά της στο Αιγαίο, δεν θα διστάσει και να κάνει χρήση των δικαιωμάτων που τις αναγνωρίζονται από τις διεθνείς συμφωνίες στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών” πρόσθεσε στην παραληρηματική ανάρτησή του.

“Συνέλθετε αλλιώς θα μετανιώσετε”

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκανε ο Ερντογάν νωρίτερα σήμερα, σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, ενώ παρακολουθούσε τουρκικά στρατιωτικά γυμνάσια κοντά στη Σμύρνη.

“Προειδοποιώ την Ελλάδα να αποφύγει όνειρα, πράξεις και δηλώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα να μετανιώσει. Συνέλθετε”, είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Reuters.

Υποστήριξε επίσης πως η Ελλάδα θα πρέπει να σταματήσει να εξοπλίζει τα νησιά που έχουν αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς και θα πρέπει να συμμορφωθεί προς τις διεθνείς συμφωνίες.

“Η Τουρκία δεν θα απαρνηθεί τα δικαιώματά της στο Αιγαίο και δεν θα υποχωρήσει από την άσκηση των δικαιωμάτων της που έχουν εδραιωθεί από διεθνείς συνθήκες όσον αφορά τον εξοπλισμό νησιών”, κατέληξε.

Η σκληρή απάντηση της Αθήνας

Για ανιστόρητους ισχυρισμούς και έωλα μυθεύματα που “δεν μπορούν ούτε να αμφισβητήσουν ούτε, πόσω μάλλον, να υποκαταστήσουν το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς συνθήκες”, έκανε λόγο ο Γιάννης Οικονόμου μετά τις πρωινές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας.

“Γενικότερα, τίποτα απολύτως και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να πλήξει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία. Για αυτό καλούμε την Τουρκία να σταματήσει την τακτική των προκλήσεων και να αντιληφθεί ότι ο μόνος δρόμος είναι η υπεύθυνη και ειλικρινής συνεννόηση, στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και του απόλυτου σεβασμού της κυριαρχίας”, πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΠΗΓΗ: https://www.thetoc.gr

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.