Το Β. Αιγαίο στη 17η Τουριστική Έκθεση Τουρκίας

 

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο πλαίσιο των δράσεων του εγκεκριμένου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής για το έτος 2023 χρηματοδοτεί την συνδιοργάνωση παράλληλης εκδήλωσης στον πολυχώρο Bon Vivant στη Σμύρνη
Τουρκίας, στο πλαίσιο της 17 ης Τουριστικής Έκθεσης που θα λάβει χώρα εκεί  από
τις 7 έως 9 Δεκεμβρίου. Σκοπός είναι η προβολή της Λέσβου στην τουριστική αγορά της Τουρκίας , σε συνεργασία με την ΕΛΕΑ-ΑΜΚΕ –Επιμελητηριακή Λεσβιακή Εταιρία Ανάπτυξης, συνολικού ποσού 10.000 €.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης αναφερόμενος στο
θέμα υπογράμμισε:
« Η τουριστική αγορά της Τουρκίας αποτελεί για μας στόχο προσέλκυσης επισκεπτών, πέραν των εθνικών θεμάτων χωρίς να απεμπολούμε τα δικαιώματα μας, όπως καθορίζονται από το Διεθνές Δίκαιο και διαχειρίζεται η Ελληνική Κυβέρνηση. Η Τουρκία είναι η χώρα  85 εκατομμυρίων κατοίκων, που βρίσκεται πλησίον μας. Αν το 10% εξ αυτών δύναται να ταξιδεύει έχουμε 8,5 εκατομμύρια δυνητικούς τουρίστες. Αν εξ αυτών το 10% προτιμήσει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου θα έχουμε 850.000 επισκέπτες. Η διοργάνωση και συμμετοχή σε εκθέσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες στο εσωτερικό και εξωτερικό  είναι αποφάσεις που έχει λάβει η Περιφερειακή μας Αρχή, για την τουριστική προβολή των νησιών μας.  Έχοντας ήδη σηκώσει προσωπικά το θέμα της βίζας των Τούρκων επισκεπτών σε ανώτατο επίπεδο, θεωρώ πως οι εξελίξεις θα είναι θετικές και προς όφελος των νησιών μας τουριστικά.

Εύχομαι να έχουμε καλά αποτελέσματα, τώρα που ξεκίνησε πάλι η Λέσβος και τα υπόλοιπα νησιά  χάρις στις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής  να αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.»

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.