ΤΟ  Δ.Σ  ΠΕΣ-ΝΑΤ  ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

 

ΑΝΘΡΑΚΑΣ Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ, ΨΥΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Ο Εμπαιγμός των Συνταξιούχων συνεχίστηκε για ακόμη μια φορά από τον Πρωθυπουργό, αυτή την φορά από το βήμα της ΔΕΘ, όπου μοίρασε «ψίχουλα» στους συνταξιούχους.

Για άλλη μια φορά προσπάθησε να τους κοροϊδέψει. Για άλλη μια φορά τους αντιμετώπισε περίπου ως… ιθαγενείς, προσφέροντάς τους «καθρεφτάκια» ως πολύ μεγάλα δώρα!

Μέτρα-ασπιρίνες που δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της ακρίβειας και του υψηλού πληθωρισμού, που αδειάζει από προϊόντα το «καλάθι της νοικοκυράς».

Επίσημα, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα λάβουν αυξήσεις στις συντάξεις τους το 2023. Πρόκειται γι’ αυτό το ένα εκατομμύριο των συνταξιούχων οι οποίοι ατύχησαν και έχουν υψηλή προσωπική διαφορά. Μια προσωπική διαφορά βέβαια, που η ΝΔ είχε υποσχεθεί ότι θα καταργήσει…

Σε αυτούς, ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε αύξηση στις συντάξεις τους με έμμεσο τρόπο. Δια της ταυτόχρονης κατάργησης (από 1.1.2023) της φορολογικής εισφοράς αλληλεγγύης.

Επανέλαβε ότι “έκλεψε” από τους συνταξιούχους 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ που αντιστοιχούσε στην 13η σύνταξη (ν.4611/19) για κάθε Μάη σημειώνοντας ότι καταργώντας την συγκεκριμένη διάταξη είναι πια στον τρίτο χρόνο της περικοπής, άρα έχει στερήσει από τους συνταξιούχους ήδη 3,3 δισεκατομμύρια.

Ο κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα προκύψουν αυξήσεις για 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχους, που έχουν μικρή ή καθόλου προσωπική διαφορά. Οι αυξήσεις αυτές θα είναι στα επίπεδα του 6%, ίσως  και λίγο παραπάνω, ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόκειται κυρίως για νέους συνταξιούχους που αποχώρησαν μετά τον Μάιο του 2016, με 30 και άνω έτη ασφάλισης οι οποίοι θα πάρουν ολόκληρη την αύξηση του 2023.

Έτσι 850.000 συνταξιούχοι μένουν εκτός και δεν δικαιούνται αυξήσεις καθώς διατηρούν μεγάλη προσωπική διαφορά, η οποία προέκυψε μετά τον επαναυπολογισμό των συντάξεων.

Είναι οι συνταξιούχοι, οι εξαθλιωμένοι, που για άλλη μια χρονιά, την δωδέκατη συνεχόμενη, θα διαπιστώσουν ότι οι συντάξεις τους έμειναν στα ίδια, πετσοκομμένα επίπεδα, μετά τις σφαγιαστικές περικοπές της μνημονιακής περιόδου.

Μόνο που ειδικά φέτος, με την ακρίβεια στις τιμές των προϊόντων να καλπάζει, οι συνταξιούχοι αδημονούσαν για κάτι καλύτερο. Περίμεναν να δουν πραγματικές αυξήσεις, καθώς τις έχουν ανάγκη. Αλλά μάταια …

Όμως, οι συνταξιούχοι χρειάζονται «εδώ και τώρα» αύξηση στο εισόδημά τους, την στιγμή που χάνουν από την ανεξέλεγκτη και κερδοσκοπική ακρίβεια πάνω από 25% της αγοραστικής τους δύναμης.

Την κοροϊδία την έζησε ο συνταξιούχος για άλλη μια φορά «στο πετσί του» με το κουτουρού μοίρασμα των δήθεν αναδρομικών της απόφασης του ΣτΕ, αλλά και της υπερφορολόγησής τους έως και 52%, και φυσικά για τα αναδρομικά δώρων και  μνημονιακών κρατήσεων, ούτε κουβέντα ο Πρωθυπουργός της χώρας!

Την αγανάκτηση μας, «φουντώνουν» οι κυβερνητικές επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους Μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ για τους συνταξιούχους και μισθωτούς δεν υπάρχουν χρήματα!!

Τον δύσκολο χειμώνα τον σχεδιάζουν τα επιτελεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων για κάθε χώρα, για κάθε λαό. Στο σχεδιασμό τους και για την ιδιωτικοποίηση της υγείας αλλά και για να έχουν επι πλέον έσοδα, εντάξανε και το «θεσμό» του προσωπικού γιατρού! Όπου από τον επόμενο μήνα θα τρέχουν τα πρόστιμα σε όσους δεν έχουν γραφτεί με 10% επι πλέον στα φάρμακα και στις εξετάσεις. Και από 1/1/2023 άλλο ένα 10%, συνολικά δηλαδή 45% για την υποτιθέμενη «δωρεάν υγεία».!!

Την υγεία που την πληρώνουμε ήδη με 6% παρακράτηση, κάθε μήνα από τη σύνταξή μας, κοντά μια σύνταξη το χρόνο. Δηλαδή δε φτάνουν οι αυξήσεις σε ρεύμα, καύσιμα, τιμές προϊόντων και αγαθών, τώρα μας φορτώνουν και ένα πρόσθετο χαράτσι σε φάρμακα και εξετάσεις.

Άνθρακας λοιπόν ο Θησαυρός, Ψίχουλα για τους Συνταξιούχους!!

Δεν μας λένε ότι εμάς, τους συνταξιούχους, δεν μας θέλουνε στη ζωή!, Παίρνουν και όλα εκείνα τα μέτρα ώστε να μας οδηγήσουν πιο γρήγορα στο θάνατο.

απαιτούμε :

  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις πάνω από το ύψος του πληθωρισμού
  • Μείωση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης
  • Κατάργηση του ειδικού φόρου στην ενέργεια και πλαφόν για το πετρέλαιο και το ρεύμα
  • Να ληφθούν μέτρα για την πανδημία
  • Ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και αγορά σύγχρονου εξοπλισμού.

Λέμε Όχι στην Ιδιωτικοποίηση της Υγείας – Παιδείας – Ασφάλισης

 

Με Συναδελφικούς Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς                                                                                                                                                Δ.Σ  ΠΕΣ-ΝΑΤ  ΧΙΟΥ

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.