Το Ευρωπαϊκό Ταμείο βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Χιωτών πολιτών

 

Μετατόπιση παραλιακής οδού Χίου – Καρφά


Ένα πολύ σημαντικό έργο που η χιώτικη κοινωνία περιμένει να υλοποιηθεί είναι αυτό της μετατόπισης της παραλιακής οδού Χίου Καρφά. Αυτό το έργο ζωτικής προτεραιότητας, όπως θα έλεγε κανείς, έχει ενταχθεί στην προγραμματική περίοδο και ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 4.530.000 € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου 2014-2020 και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για ένα έργο προαπαιτούμενο, όπως ανέφερε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, για την αναβάθμιση του Κρατικού Αερολιμένα Χίου που έχει δεσμευτεί η Περιφερειακή Ενότητα Χίου να ολοκληρώσει.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Π. Μπουγδάνος σε δήλωσή του ανέφερε ότι «Ο παραλιακός δρόμος συγκεκριμένα από την είσοδο του βιολογικού καθαρισμού μέχρι τον κόμβο στα φανάρια της Φάρκαινας, θα μετακινηθεί προς τη θάλασσα. Πρόκειται για έργο κομβικής σημασίας αφού αποτελεί προϋπόθεση για να γίνει η προέκταση του αεροδρομίου προς το βορρά. Προσπαθούμε να αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους πόρους για να ολοκληρωθούν έργα αναγκαία στο τόπο μας. Συνεχίζουμε…».


Στο ΕΣΠΑ εντάσσονται αντιπλημμυρικά έργα – βελτίωση πεζοδρομίων και υπαίθρια πάρκινγκ


Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννης Ξενάκης καλεσμένος στη Ραδιοφωνική Εκπομπή “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1” αναφέρθηκε στα έργα τα οποία έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
«Δυο μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Καλοπλύτη και των Μεστών 4,8 εκατομ. ευρώ και τα δυο έργα, και ο κήπος από 1,8 εκατομ έχει φτάσει στα 3,6 εκατομ.ευρώ, στα διπλάσια δηλαδή, όπως επίσης και η οδός Καλουτά, με τη βελτίωση πεζοδρομίων και προσβασιμότητας και τα δυο υπαίθρια παρκινγκ στην οδό Αλατίου και στην περιοχή των Ταμπάκικων, έργα τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για το τόπο μας. Θα διευκολύνουν τους πολίτες και θα μας αποτρέψουν από πλημμύρες, όπως ο Καλοπλύτης που όλοι θυμούνται πριν από μερικά χρόνια τι είχε συμβεί» ανέφερε ο κος Ξενάκης.
Πρόκειται για αναπτυξιακά έργα υψίστης σημασίας, αποτέλεσμα της συντονισμένης προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, αλλά και των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, που θα θωρακίσει αντιπλημμυρικά την περιοχή του κέντρου της πόλης, δίνοντας οριστική λύση στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης πλημμυρικών φαινομένων.
Αυτά τα έργα θα ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου του ΕΣΠΑ που θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2021 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023. «Τρέχουμε πάρα πολύ και κυνηγάμε τα πάντα. Δεν βρίσκουμε τα λεφτά, επειδή βρέχει χρήμα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα τα Ευρωπαϊκά Ταμεία βοηθούν τους Δήμους της χώρας όπως και εμάς να ξεκινήσουμε ή να ολοκληρώσουμε έργα ζωτικής σημασίας. Ο Δήμος Χίου θα συνεχίσει να εξαντλεί κάθε περιθώριο χρηματοδότησης για την δημιουργία έργων υποδομών, έργων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών του νησιού».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.