Το κάστρο που γκρεμίζεται που θα δείξει εμπιστοσύνη στους Μετανάστες;;

 

 

 

Η εμπιστοσύνη είναι ένα κάστρο που με τον καιρό μεγαλώνει και δυναμώνει. Όσο είσαι μέσα αισθάνεσαι άτρωτος, ότι κανείς δε μπορεί να σε προδώσει, ότι μπορείς να βαδίσεις ακόμη και με κλειστά μάτια, όλα είναι ιδανικά. Χτίζεται πολύ δύσκολα, αλλά γκρεμίζεται πολύ εύκολα.

Όπως όλα τα κάστρα, έτσι κι αυτό του νησιού μας, αν δεν έχει τις απαραίτητες άμυνες, κάποια στιγμή θα πολιορκηθεί και θα «πέσει». Ένα παραπάτημα, ένα λάθος ή μια στιγμή αδυναμίας, όπως οι μέρες του καταυλισμού μεταναστών, είναι αρκετά για να γκρεμίσουν αυτό που με τόσο κόπο και προσπάθεια είχαν χτίσει οι προγόνοι μας.

 

Ήρθε αυτή η μέρα. Όλα σκοτεινιάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις ότι για ένα λάθος έχει ήδη γίνει το κακό. Η επιπολαιότητα, η αδυναμία κι η ανειλικρίνεια άνοιξαν τη πόρτα του Μεταναστευτικού, παραχωρώντας την λεγόμενη Σούδα, εκτός των τειχίων του Κάστρου για προσωρινό ΚΥΤ μεταναστών. Ξεχύθηκαν μέσα και κατέκτησαν το κάστρο.

Αυτό που πάλευες να κρατήσεις τόσα χρόνια ακμαίο, καταστράφηκε μέσα σε λίγες μέρες, από ένα λάθος, από μια στιγμή αδυναμίας. Κι εσύ δεν ήσουν έτοιμος για κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα που όλα πηγαίνουν ρολόι, τώρα που το κάστρο είχε πάρει τα πάνω του. Δε ξέρεις τι να κάνεις… Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία κύριοι της Αρχαιολογίας το Κάστρο της Χίου;

Ξέρεις ότι, αν επενδύσεις, τίποτα δε θα είναι όπως πριν και τίποτα δε πρόκειται να ξεχαστεί. Σκέφτεσαι ότι «Οτιδήποτε δε σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό». Έτσι, μπαίνεις σε πιο λογικούς ρυθμούς, σχεδιάζοντας πιο προσεχτικά τις επόμενες κινήσεις σου κι έχοντας πάντα έτοιμες τις άμυνες σου.

 

Προσπαθήστε να κρατήσετε λοιπόν το Κάστρο ζωντανό γιατί φοβάμαι ότι με τον τρόπο μας προδίδουμε τους προγόνους μας ξανά και ξανά.

Σαν πολίτης ο ενθουσιασμός χάνεται να ξαναχτίσεις αυτό που γκρεμίστηκε, γιατί ο φόβος λειτουργεί αποτρεπτικά σε αυτό. Θέλεις να προσπαθήσεις, αλλά δε μπορείς, όταν όμως έχεις να κάνεις με Δημοτικές Υπηρεσίες διαλέγεις τι θα κρατήσεις και τι θα ξεφορτωθείς… λάθη λάθη λάθη που τα πληρώνουμε εμείς οι απλοί πολίτες αυτής της Χώρας. Τελικά που θα δείξουμε εμπιστοσύνη;;

Παντελής Κυδώνης

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.