Το καλοκαίρι και τα παιδιά. Γράφει η Τασσώ Γαΐλα.

Πέρασε μία σχολική σεζόν αυτή του 2019-2020 με τραυματικές εμπειρίες και πρωτόγνωρες  καταστάσεις για τα παιδιά, τους γονείς τους αλλά και τους δασκάλους. Πανδημία, κλείσιμο σχολείων, κλείσιμο “υποχρεωτικό” στο σπίτι.

Και, ήρθε το καλοκαίρι με απαγορεύσεις, μάσκες, αντισηπτικά και πάλι  απομόνωση. Αποτέλεσμα; Σαφώς και οι μικροί μας φίλοι έχουν βγει από το συνηθισμένο τους πρόγραμμα, από τη γνωστή τους καθημερινότητα, έχουν επηρεαστεί ψυχολογικά. Αυτό το “ιδιαίτερο” λοιπόν, καλοκαίρι σαν εκπαιδευτικός συστήνω στους γονείς να επιλέξουν για τα παιδιά τους βιβλία και διάβασμα…

Η δημιουργική απασχόληση στον ελεύθερο χρόνο των παιδιών είναι ότι το καλύτερο για την ψυχική τους υγεία. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα. Κι ένα βιβλίο που έχω να προτείνω γι αυτό το σκοπό είναι το : Λίμερικ του συγγραφικού δίδυμου: Μαριάνθης Πλειώνη & Μαριάνθης Παπάδη/εκδόσεις 24γράμματα.

Λίμερικ είχαν να κυκλοφορήσουν πολλά χρόνια στη χώρα μας κι αυτό είναι ίσως το μοναδικό βιβλίο που κυκλοφορεί εφέτος. Συνδυασμός λογοτεχνίας με ασκήσεις σχολικές, με σπαζοκεφαλιές και δΡαστηριότητες για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών.

Των παιδιών που η απότομη αλλαγή στη ζωή τους λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού τα πλήγωσε περισσότερο από τους μεγάλους και τους είναι απαραίτητο κάθε τι που θα τους προσφέρει χαρά και στην συγκεκριμένη περίπτωση και μάθηση.

Καλοκαίρι 2020. Για τα παιδιά σας συνδυάστε ψυχαγωγία με μάθηση εφόσον χάθηκαν 100ντάδες σχολικές ώρες διδασκαλίας.

Μαζί τους παίξτε και διασκεδάστε κι εσείς. Τι λέτε λύνουμε με τους μικρούς μας φίλους το παρακάτω κρυπτόλεξο; Θα το βρείτε και στο ΛΙΜΕΡΙΚ.

Για τους ενδιαφερόμενους:

Τίτλος: ΛΙΜΕΡΙΚ – ‘Οταν η ποίηση συναντά το χιούμορ και τη φαντασία
Συγγραφείς: Μαριάνθη Παπάδη – Μαριάνθη Πλειώνη
Τόπος και Χρονολογία πρώτης έκδοσης:
Αθήνα, Ιούλιος 2020
Σελίδες: 50/ είκοσι τέσσερα γράμματα εκδόσεις.

Για την diafaneia.eu

Τασσώ Γαΐλα

Αρθρογράφος-Ερευνήτρια.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.