Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» επενδύει στους νέους ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας τους μαθητές των Γυμνασίων της Χίου σχετικά με τα θαλάσσια απορρίμματα

Στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου “MELTEMI,” το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» θα προβεί για δεύτερη φορά σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των μαθητών του Γυμνασίου Καρδαμύλων και Βροντάδου γύρω από το μείζον θέμα των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), και το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, εταίροι του προγράμματος MELTEMI, σε συνεργασία με τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, θα έχουν τη χαρά να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν τους μαθητές του Γυμνασίου Καρδαμύλων και Βροντάδου. Αυτό θα επιτευχθεί με την επίσκεψη των μαθητών στις παραλίες Λιθίου και Κώμης, τη Δευτέρα 11/02 και Τρίτη 12/02 αντίστοιχα, όπου οι μαθητές, αφού ενημερωθούν σε επιτόπια βάση για το σημαντικό αυτό πρόβλημα, θα συνδράμουν στην αποτίμηση των απορριμμάτων στις συγκεκριμένες παραλίες. Θα ακολουθήσουν workshops στα σχολεία των μαθητών όπου θα γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος, δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να δημιουργήσουν διάφορες χειροτεχνίες από ανακυκλώσιμα υλικά.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan-Mediterranean. Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.