Το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» συμμετέχει ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας της Χίου σχετικά με τα θαλάσσια απορρίμματα

Στα πλαίσια του συγχρηματοδοτούμενου έργου “MELTEMI,” το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» θα προβεί σε δράσεις με στόχο την ενημέρωση, τη δικτύωση, καθώς και την εκπαίδευση όλων των εμπλεκόμενων και ενδιαφερόμενων μερών, έχοντας ως σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας γύρω από το μείζον θέμα των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Πιο συγκεκριμένα, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), και το Εργαστήριο Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, εταίροι του προγράμματος MELTEMI, σε συνεργασία με τον Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου, θα έχουν τη χαρά να ενημερώσουν και να εκπαιδεύσουν νεαρούς μαθητές από το Γυμνάσιο Καρδαμύλων και το Γυμνάσιο Βροντάδου. Αυτό θα επιτευχθεί με την επίσκεψη των μαθητών στις παραλίες Λιθί και Κώμη, την Πέμπτη 11/10 και Παρασκευή 12/10 αντίστοιχα, όπου οι μαθητές αφού ενημερωθούν σε επιτόπια βάση για το σημαντικό αυτό πρόβλημα, θα συνδράμουν στην αποτίμηση των απορριμμάτων στις συγκεκριμένες παραλίες.

Μετά το πέρας των επισκέψεων του MELTEMI@School στις παραλίες, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 14 Οκτωβρίου και ώρα 10:30 π.μ. ενημερωτική εκδήλωση της δράσης “Blue – Café” στο Καφέ «Πυξίδα», όπου επιστήμονες και εμπειρογνώμονες περιβαλλοντικών θεμάτων θα παρουσιάσουν τρόπους μείωσης των απορριμμάτων στις θάλασσες καθώς και μέσα μεγαλύτερης εξοικείωσης τον πολιτών με την ανακύκλωση. Σκοπός των διοργανωτών μέσω της συνάντησης αυτής είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου στο πλευρό της πρώτης συστηματικής και συλλογικής προσπάθειας που κατέβαλε ποτέ ελληνική περιοχή στη λήψη μέτρων για τη μείωση των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Λίγα λόγια για το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα «MELTEMI»

Το έργο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και ανήκει στο πρόγραμμα εδαφικής συνεργασίας ‘Interreg Balkan-Mediterranean.’ Στο MELTEMI, υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, συμμετέχουν οκτώ εταίροι από τέσσερις χώρες, την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, και την Κύπρο. Στο εταιρικό σχήμα συμμετέχει και το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» – Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης. Το έργο MELTEMI έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην προστασία των ακτών και του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Προς αυτήν την κατεύθυνση και μέσω των δράσεων του έργου, στόχος είναι να συνταχθεί όλη η κοινωνία της Χίου, ώστε τα θαλάσσια απορρίμματα να αποτελέσουν παρελθόν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.